U Puli se po prvi puta održava Gastro Buzz Festival

59

U Puli je najavljen Gastro Buzz Festival koji će se održati od 2. do 5. srpnja, a kao uvod u događaj, najpoznatiji kuhari 29. lipnja kuhat će u restoranu Amfiteatar. Festival, iako će se održati tek prvi puta, opisivan je kao buduća gastro točka Hrvatske, a cilj mu je okupiti najveće autoritete iz područje gastronomije i turizma te predstaviti nove gastro trendove i novitete. Tako će ove godine gostovati Mate Janković, Ivica Matošević, Deniz Zembo, Domagoj Trusić i mnogi drugi.

Festival će se održati u blizini pulske Arene, a tijekom trajanja festivala svaki posjetitelj moći će prema ukusu uživati u najboljim vinima, street foodu, koktelima, burgerima, craft pivama, čokoladi, sladoledu, veganskim specijalitetima i slasticama. Festival će okupiti i brojne OPG-ove, koji će moći predstaviti svoje proizvode poput sira, pršuta, domaćih proizvoda, meda, rakija, likera, vina, maslinovog ulja, a poseban dio bit će posvećen eko, bio i organskim proizvodima. Festival će predstaviti i 3 gastro premijere, a prva premijera uključivat će novi sladoled na tržištu – sladoled Karuba proizveden na tradicionalan način sa svježim namirnicama bez aditiva. Tijekom dana na festivalu će biti zastupljene brojne radionice i paneli iz područja gastronomije i turizma, dok će večernji dio uključivati zalogaje i vina uz pozadinsku glazbu.

Za Glas Istre pokretač Kulinarskog razvojnog Centra i glavni organizator festivala Deniz Zembo kazao je: „Htjeli smo na jednom mjestu okupiti najbolje od gastro scene iz Hrvatske i šire. U ova teška vremena za ugostiteljstvo i turizam, želja nam je dati doprinos i razmijeniti iskustva kako se najbolje izboriti s post-covid izazovima. Iznenadio nas je veliki interes izlagača i sudionika, te se veselimo prvom izdanju festivala, koji planiramo održavati svake godine.“

Izvor: Glas Istre

Komentari