Turističke destinacije koje oduševe na slici, a razočaraju u stvarnosti

20

Određena mjesta predstavljaju se putem interneta kao poželjne turističke atrakcije, no u stvarnosti su to krcata mjesta, na kojima nije tako ugodno ljetovati kao što se čini.

The Avenue des Champs Elysées u Parizu slovi kao najslikovitija ulica, ispunjena muzejima, luksuznim restoranima i hotelima s pet zvjezdica. Mnogi turisti upravo u toj ulici rade selfije i fotografije koje postavljaju na društvene mreže kako bi se pohvalili svojim putovanjem u Pariz.

No u stvarnosti je ulica zapravo mjesto prepuno ljudi zbog mnogobrojnih turista koji ispunjavaju kafiće, zaustavljaju se ispred izloga ili se fotografiraju.

avenue de champ paris

 

Pomisao na Bahame budi u ljudima želju za odmorom ležeći na ležaljci iznad kristalno bistrog mora.

View this post on Instagram

#relax☀️ #bahami #goodlife #luxury💎

A post shared by The Luxury Lifestyle 👑 (@_l_u_x_u_r_y__l_i_f_e_) on

Nasuprot idiličnim slikama Bahamija, pojavljuju se “obične” slike s tamošnjeg ljetovanja, a posjetitelji kažu da su Bahami nalik skupom Las Vegasu tako da piće na plaži košta najmanje 20 dolara, a na svakom je koraku neki party pa je posvuda gužvovito i bučno.

Dubai je još jedna destinacija koja je poznata kao graciozno, zbog luksuznih hotela i moderne arhitekture s visokim neboderima. Noćenje u najglamuroznijem hotelu košta najmanje 3 500 dolara, a hotel ima i bazen za jedrenje.

Turisti rijetko otkrivaju drugu stranu grada Dubaija, koja je puna radova na gradilištima, a stranci primjećuju i zaostalu kulturu. Stoga mnogi kažu za Dubai da je precijenjena destinacija.

dubai građevina

 

Venecija također na fotografijama na društvenim mrežama izgleda kao bajkovito mjesto.

Zbog velikog broja turista u Veneciji problem predstavlja gužva pa mnogi umjesto idilične vožnje čamcima i gondolama plate za 40 minuta gužvanja među plovilima punim ljudima. Kako na vodi, gužve su i na ulicama Venecije.

venecija

 

 

 

Komentari