Trump i Melania pomno biraju jelovnik za svoje goste, a porijeklo namirnica je iznenađujuće

29

Bijela kuća mjesto je održavanja različitih događaja, na kojima je red da se posluže poneki zalogaji. Trumpova posluga za svaki događaj promijeni jelovnik ovisno o preferencijama počasnih gostiju te samog predsjednika.

Svečana večera najformalniji je događaj u Bijeloj kući, kako nalaže tradicija. Na taj je način Trump ugostio i francuskog predsjednika Emmanuela Macrona i njegovu suprugu. Svaka je večera pomno planirana, a u obzir se uzima zemlja iz koje gosti dolaze te sezonske namirnice.

Od povrća Trumpovi kuhari koriste uglavnom proizvode iz vrta Bijele kuće, koji je Melania zadržala iako je vrt kreiran na inicijativu Michelle Obame. Bivša je Prva dama zasadila vrt kako bi promovirala zdrave navike među Amerikancima.

Kad je Trump došao na vlast, svi su mislili da će vrt biti uništen, no Melania je sve iznenadila kad ga je nastavila njegovati. Čak je napomenula da je vrlo privržena vrtu s povrćem i s ružama.

Osim večera, neki događaji su ležerniji pa se organizira roštilj ili piknik. Jelovnici znaju biti i tematski, kao što je bio onaj u povodu posjeta premijera Irske uoči Dana svetog Patrika pa je tada tanjure predsjednika i njegovih gostiju krasilo zelenilo.

 

 

Komentari