Trikovi koje konobari koriste, a ne žele da se otkriju

115
konobar

Kao što svi znamo, postoji mnogo tajni koje se često kriju unutar restorana, lokala brze hrane, pa čak i lanaca trgovina mješovitom robom. No, ne staje samo na tome. Poznato je da barmeni također imaju nekoliko tajni u rukavu pri mućkanju koktela.

Iako se jako cijeni njihov talent miješanja jedinstvenih mješavina i savršenog punjenja krigli piva do ruba, iznenadili biste se da znate nekoliko lukavih trikova koje barmeni izvode na svojim mušterijama. Neki od njih žele skupiti više napojnica, dok drugi pokušavaju uštedjeti na rasipanju za šankom.

U svakom slučaju, vaš barmen bi radije da ne saznate za ovih šest tajni koje se često događaju za šankom. Ove su tajne podijelili ljudi na Redditu.

Posluživanje pića kojima je istekao rok

Kad su vremena spora i barmeni žele da proizvodi traju, neki pokušavaju prekršiti pravila roka isteka. Kako bi izbjegli da budu uhvaćeni u posluživanju starijih sastojaka, barmeni bi mogli sastrugati rok trajanja ili rok trajanja na limenkama i etiketama proizvoda. Sljedeći put kad budete u baru i pijuckate votku od brusnice ili hladno pivo, nemojte se iznenaditi ako osjetite kiselkast i/ili ljut okus na vrhu jezika.

Profesionalni savjet: Uobičajeni dodatak koji se lako pokvari u baru? Vermut. Bacite pogled iza šanka i ako vidite da boca vermuta dugo stoji vani, klonite se naručivanja Manhattana ili martinija.

Poslužit će vam alternativno piće ako ste previše pijani

Događa se i najboljima od nas – popijemo jednu previše tijekom noćnog izlaska u grad. Međutim, kako ne bi napravili scenu i odsjekli vas ili izbacili, neki će barmeni krenuti drugačijim putem kako bi se riješili pretjerano pijanog čovjeka.

Jedan stručnjak za uslužne djelatnosti podijelio je za Insider da će bezalkoholno pivo poslužiti “na čast” ako vide nekoga previše pijanog. Ključ je ušuljati se u okus prave stvari, na najljepši i najjednostavniji mogući način. Osim toga, izvor je rekao da bi čak mogao predložiti čašu vode nakon takozvanog “piva” i prije nego što bi gost shvatio te bi noć završila bez ikakve drame.

Vaše piće će samo postati jače ako ga platite

Ako ste ikada prije naručivali od barmena i pitali ga može li “napraviti jače piće”, možete prilično jamčiti da piće nije napravljeno ništa drugačije od drugih. Jedan trik koji barmeni koriste kako bi natjerali ljude da povjeruju da dobivaju alkohol po narudžbi jest ulijevanje nekoliko dodatnih kapi pića u slamku, piše Buzzfeed. Prvih nekoliko gutljaja vašeg pića moglo bi imati okus kao da je puno pića, ali istina je da ćete dobiti točno ono što ste platili – ništa manje, ali definitivno ništa više. Ako naručite pića koja se miješaju kao što je vodka i Redbull mnogi konobari će vam naplatiti cijelu limenku Redbulla, a koristit će samo pola. Ostatak će iskoristiti za drugog gosta koji naruči ovo piće, naplatit će punu cijenu, ali će u sustavu prikazati samo vodku i tako uzeti ostatak novca kao napojnicu.

Ostaci ne idu u otpad

Smjene za šankom mogu biti iznimno lude i nemaju svi barmeni vremena za pauze i nešto pojesti. S tim u vezi, barmen u luksuznom odmaralištu rekao je za Insider da će često sami dovršiti jelo ako vide ostatke koje su ostavili njihovi stalni gosti ili simpatični kupci.

Besplatna pića

Prema drugom korisniku Reddita, većinom mnogi barovi dopuštaju ili potiču barmene da dijele određenu količinu besplatnih pića tijekom cijele noći. No, prava je tajna u tome što barmeni uglavnom daju svoju zalihu besplatnih pića ljudima koji daju veliku napojnicu. To je situacija u kojoj ako počešeš njihova leđa, oni će počešati tvoja.

Izvor: EatThis

L.B.

Komentari