TRČIMO ZA ONE KOJI NE MOGU: Danas u Zadru starta utrka Wings for life

377
Wings for life

Petu godinu zaredom u Hrvatskoj se održava humanitarna utrka Wings for life.

Rasprodana je mjesec dana unaprijed, stoga će danas u Zadru trčati više od 8 tisuća i 500 ljudi, a svim imaju jedan cilj – malim doprinosom učiniti svijet boljim.

U 13 sati po hrvatskom vremenu globalna utrka Wings for Life World Run započinje u Zadru, ali i na nekoliko desetaka lokacija diljem svijeta. Utrka je ovo koja nema ciljnu liniju pa je zato svatko može završiti.

Ciljna linija presretačko je vozilo koje starta 30 minuta nakon trkača te se kreće određenom brzinom prema njima. U onom trenutku kada prestigne pojedinog trkača, za njega je utrka završena, a posljednji trkač i trkačica na svijetu koji ostanu trčati globalni su pobjednici Wings for Life World Run utrke.

Zadar je jedna od 12 svjetskih lokacija na kojima se trči ova humanitarna utrka, čiji je sav prihod od startnina namijenjen istraživanjima liječenja ozljeda leđne moždine, a u dosadašnjih 5 godina prikupljeno je preko 20 milijuna eura za tu namjenu.

Zadar je poseban i po tome što je ove godine prijavljeno 160 timova, a Sveučilište u Rijeci šalje i najveći studentski tim na svijetu od 510 studenata.

Prošle godine je ovaj globalni događaj okupio više od 155 000 trkača i sudionika u kolicima, a čak 6,8 milijuna eura prikupljeno je u svrhu istraživanja leđne moždine.

Utrka iz godine u godinu raste zahvaljujući nevjerojatnoj energiji svih sudionika. U nedjelju 6. svibnja ta će energija biti još veća i snažnija jer će Zadar prigrliti čak 8500 veselih trkača koji će svoje vrijeme, misli i korake pokloniti onima kojima je to najpotrebnije.

Iznos uplaćenih startnina u potpunosti je donacija koja se prikupljaja kroz ovu humanitarnu kampanju i odlazi izravno u životno važne istraživačke projekte leđne moždine i kliničke studije na renomiranim sveučilištima i institutima diljem svijeta. Wings for Life neprofitna je zaklada koja pokreće projekt.

Rame uz rame s cijelim svijetom trčat će za one koji ne mogu i pobrinuti se da ozljede leđne moždine postanu izlječive!

Komentari