Top 10 najpopularnijih koktela

765

Ako ste se zarazili TikTok-om, znat ćete da postoji nekoliko niša za platformu društvenih mreža, FitTok, POV, BookTok, tarot, recepti za hranu i piće, i tako dalje.

Međutim, samo s 1,9 milijardi hashtagova za ‘koktele’ jasno je o čemu razmišljamo kako se ljeto približava. Zaintrigiran Brewsmartly.com pretraživao je TikTok kako bi pronašao najpopularnije koktele i rangirao ih u skladu s tim.

Koktel

Broj hashtagova na TikToku

1.

Margarita

361 milijuna

2.

Jungle Juice

232.3 milijuna

3.

Mojito

218.1 milijuna

4.

Mimosa

210.7 milijuna

5.

Pina Colada

73.8 milijuna

6.

Sangria

68 milijuna

7.

Tequila Sunrise

28.8 milijuna

8.

Daiquiri

21.3 milijuna

9.

Moscow Mule

20.3 milijuna

10.

Espresso Martini

12 milijuna

Brewsmartly.com može otkriti da je najpopularniji koktel na TikTok-u Margarita, s 361 milijun hashtagova. Klasična Margarita sadrži tekilu, sok od limete i Triple Sec, no na platformi društvenih mreža postoji niz modernih adaptacija originalnih recepata, poput začinjene margarite!

Začinjena margarita sadrži jedan ekstra začinjeni sastojak – jednostavni sirup Jalapeño. Ovaj recept ukrašava rub čaše za koktel blagim čilijem u prahu za dodatni doživljaj.

Drugi najpopularniji koktel je Jungle Juice s 232,3 milijuna hashtagova na TikTok-u. Jungle Juice moderni je koktel, a najčešći sastojci koji se koriste u ovom trendu su slatkiši od voća, ušećereni slatkiši, mješavine voćnih punčeva i alkoholna podloga poput votke ili džina.

Na trećem mjestu je Mojito s 218,1 milijuna hashtagova na TikTok-u. Još jedan klasičan koktel, mojito se pravi od baze bijelog ruma, soka limete, soda vode i lišća mente. Recepti pronađeni na TikTok-u ne odstupaju previše od originala, dodaju samo bobičasto voće i naranču.

Moscow Mule deveti je najpopularniji koktel na TikTok-u s 20,3 milijuna hashtagova. Ovaj se koktel tradicionalno pravi s votkom, đumbirom, pivom i limetom. Popularni TikTok pristup zamjenjuje pivo za limunski čaj od đumbira.

Prvih deset zaokružuje Espresso Martini s 12 milijuna TikTok hashtagova. Sastojci ovog bezvremenskog koktela su votka, kahlua i kuhana espresso kava sa zrnima kave za dekoraciju.

Međutim, koktel majstori TikToka stvorili su Lemon Drop Martini, zamijenivši Kahluu Triple Secom, a kavu limunovim sokom. Kao i intrigantni Sake Martini. Sake se koristi umjesto kave, a Kahlua se u potpunosti uklanja, ukrašava se maslinom i trakom ukiseljenog đumbira.

Komentari