Tomato girls trend zavladao je internetom. O čemu je riječ?

266
ljeto

Novi trend nazvan “tomato girl” zavladao je Europom ovog ljeta. Glavna estetika trenda prisutna je već neko vrijeme — sjetite se simpatičnih majica s voćnim printom i odgovarajućih kompleta koji su se pojavljivali na vašem feedu. Časopis Byrdie piše da ovaj trend podrazumijeva “mediteranski modni stil koji odiše ležernim načinom života.” U biti, europska ljetna estetika opuštena je poput same tomato girl.

Još uvijek ste zbunjeni? @bemusedbeanie napravila je viralan video u kojem je kategorizirala tomato girls kao one koje imaju terakota smeđe nokte, nose starinski zlatni nakit, nose bluze s volanima i posjeduju mnogo ciglastocrvenih cipela. Video možete pogledati OVDJE.

Paleta boja ove estetike sastoji se od bijele, svijetložute, crvene, prigušene zelene i smeđe ili zlatne za dodatke.

Na primjer, trend tomato girls je lanena haljina u kombinaciji sa sandalama, stegnuta smeđim remenom. Tomato girl je opuštena, ali profinjena – nikad ne izgleda pretjerano dotjerano, ali njezini su outfiti uvijek pažljivo birani, zbog čega su haljine popularan odabir odjeće. Vaša bi kosa također trebala izgledati ležerno, stoga nema složenih podizanja kose ili zamršenih pletenica – kosa ostavljena prirodnom, skupljena u opuštenu punđu ili neuredno spletena su ključne frizure.

Osim odjeće i frizure, tomato girl ima specifične interese. Inspirirana je vintage estetikom, pa je nikada nećete uhvatiti kako gleda moderan film ili čita bestseller. Više voli izlizane meke uveze i retro pjesme koje pucketaju na radiju. Trend također podrazumijeva “odmaranje na terasi, dobru literaturu i prirodnu njegu kože.”

U skladu sa svojim imenom, trend tomato girl također znači da biste trebali uživati u puno rajčica, uz ostalo crveno voće poput jagoda i malina. Sva jela neka budu popraćena rustikalnim kruhom, maslinovim uljem i ostalim talijanskim delicijama.

 

Komentari