Tko želi biti barmen?

530

Želite biti u centru pažnje?!
Želite se provesti kao nikada do sad?!
Želite sami birati destinaciju gdje ćete provesti nadolazeću sezonu?!
Želite uloženo vratiti prvim graškom znoja?!
Želite se vratiti kući sa zaradom svog života?!

Ako je odgovor na barem jedno od ovih pitanja ‘DA’, na pravom ste mjestu…

05.03.2012. datum je kada u Rijeci započinje nova škola barmena u organizaciji Udruge konobara i barmena Hrvatske. Prijave za školu su u tijeku, a mjesta ima malo. Škola se odvija u malim grupama jer je naglasak na pojedincu i njegovom usavršavanju. Program škole obuhvaća teoriju, classic style izradu koktela, free style – metodu atraktivnog točenja te stručnu praksu kako bi se polaznici pripremili na stvarne uvijete rada u baru. Udruga raspolaže sa bazom od 250 različitih pića iz cijeloga svijeta od kojih učenici na satu pripremaju sve koktele i tako usporedno usvajaju teoriju i praksu. Tijekom škole polaznici uče i vježbaju pripremanje svog budućeg radnog mjesta.

Osnovna zadaća škole je educirati osobe koje će svojim znanjem i vještinom zadiviti vlasnike barova. Kvalitetan barmen kojeg Udruga stvori odraz je napornog rada i sposobnosti njihovih učitelja. Time postižu stvaranje novih kvalitetnih generacija barmena koji grade turističku sliku naše države.

Educirali su preko 200 barmena prema programu tečaja koji zadovoljava kriterije stranih organizacija te je predsjednik Udruge ambasador za WFA (World Flair Association – svjetska organizacija za barmene). Završenom školom barmena polaznici dobivaju diplomu te ono najvažnije – znanje i kako ga primijeniti.

Udruga konobara i barmena Hrvatske, aktivno djeluje u Rijeci od 2003. godine, a osnovana je u svrhu unapređenja, poticanja i promicanja konobarske i barmenske djelatnosti te podizanja kvalitete cjelokupnog ugostiteljskog kadra kako u našem gradu tako i u državi pa i šire.

Detalje potražite na službenoj stranici Udruge www.barmen.hr u rubrici Škola barmena.

Komentari