Tko ide više na more, metropola je privlačnija – jedan narod posebice voli naš Zagreb

22

Turizam na Jadranu nikada neće prestati, no sve više je popularan i kontinentalan turizam. Porast turista u Zagrebu svjedoči tome da nije more jedino što ih dovodi u Lijepu Našu.

Kao zamjenu za more i sunčanje Turistička zajednica Grada Zagreba osmislila je različite programe koji će jednako zabaviti i zadržati goste. To se odrazilo na velikim brojkama koje se nadovezuju na trend od prošle godine.

Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj grada donio je podatke iz travnja 2019. godine, koji pokazuju da je ostvareno 10 tisuća više dolazaka u usporedbi s travnjem prošle godine. Sukladno tome, zabilježeno je i oko 24 000 više noćenja, prenosi zagreb.info.

Zagreb bilježi porast broja posjetitelja još od 2014. godine. Turisti su najbrojniji ljeti, posebice u kolovozu, u kojem je prošle godine zabilježeno preko 160 tisuća dolazaka turista. Za razliku od priobalnih gradova u kojima sezona traje do listopada ili studenog, u Zagrebu se nastavlja i u sljedeću godinu bogatim adventskim programom.

Od brojnih turista ipak ih najviše dolazi iz Koreje. Njih slijede Talijani, potom Nijemci pa Kinezi.

 

Komentari