Tek mu je 11, a već je diplomirao fiziku i ima za cilj pronaći lijek protiv smrti

69

Mladić je diplomirao na Sveučilištu Antwerpen u Belgiji u dobi od 11 godina, što ga čini drugim najmlađim sveučilišnim diplomcem u povijesti. Laurent Simons, koji je iz belgijskog Ostendea, diplomirao je fiziku za samo godinu dana – za stjecanje diplome treba obično treba najmanje 3 godine. Nevjerojatno je da je postigao 85% uspjeha.

Laurent je čak mogao i ranije diplomirati na Sveučilištu u Eindhovenu i dobiti bodove na sveučilištu, međutim institucija mu je blokirala diplomiranje. Njegov je otac sugerirao da je Sveučilište Eindhoven odbilo njegovog sina da završi tečaj jer su smatrali da će se to loše odraziti na instituciju ako je 10-godišnjak sposoban završiti njihov program.

U intervjuu za nizozemski list De Telegraaf, Laurent je objasnio što želi učiniti u budućnosti, rekavši: “Želim moći što više dijelova tijela zamijeniti mehaničkim dijelovima. Zacrtao sam put do tamo. Možete to vidjeti kao veliku zagonetku. Kvantna fizika – proučavanje najmanjih čestica – je prvi dio slagalice. Dvije stvari su važne u takvom istraživanju: stjecanje znanja i primjena tog znanja. Da bih postigao drugo, želim surađivati s najboljim profesorima na svijetu, zaviriti u njihov mozak i saznati kako razmišljaju. “

Laurentova obitelj uvijek ga je podržavala i dokumentirali su njegove aktivnosti na Instagramu i drugim društvenim mrežama. To je dovelo do toga da su Laurentu pristigle velike pohvale iz cijelog svijeta, ali i kritike da ga roditelji u tako mladoj dobi izlažu prevelikom pritisku i publicitetu.

Najmlađi sveučilišni diplomac ikad bio je Michael Kearney, koji je 1994. godine, s 10 godina, diplomirao antropologiju na Sveučilištu Južne Alabame.

Izvor: I heart intelligence

Komentari