Tehno čuda koja to nisu

131

Tehnološki napredak je odlika modernog društva i visoko inteligentnih bića . Ili možda nije? Ponekada su novi proizvodi toliko inovativni da jednostavno postanu sastavni dio naših života pa čak i definiraju naše živote, a ponekada na tržište dođe i cijeli arsenal, recimo neobičnih, tehno čudesa poput ovih koja su prošli tjedan lansirana na novoj CES konferenciji (Consumer Electronics Show®) u Las Vegasu.
Hoće li i ovi predmeti postati sastavni dijelovi naših života rano je reći, ali ideje se kreću od bizarnih, bedastih pa do zapravo sasvim simpatičnih :). Krenimo redom:

1. Kube

kube_speaker_coolbox
Ponekada novi proizvodi nastaju spajanjem postojećih, često komplementarnih proizvoda u potpuno novu funkcionalnu cjelinu, kao npr. radio budilica. Kube (tako se zove biti će zbog oblika kocke) je krenuo sličnim putem – njegovi kreatori kombinirali su portabl zvučnik s portabl frižiderom. Vjerojatno je namijenjen populaciji kampera, ljubitelja roštilja i piknika. Naravno kompatibilan je sa svim vrstama pametnih telefona i samo čeka hladiti vam pivce i puštati omiljeni song.

2. Belty

belty-2

Prvo pametni telefoni, pa pametni televizori, pa pametni satovi, naočale… I sada, logično (jer kako ovo ne bi bilo logično) kreiran je i pametni remen. Što radi? Prati unos hrane tijekom dana i prilagođava se vašem tijelu. Može se programirati da se širi kada se širi i vaš trbuščić (npr. kad sjednete – samo se nadamo da se i suzi kada ustanete), ali i da se u tom momentu suzi – tako da vas upozori kada previše popapate. Kreatori su valjda inspiraciju našli u recesijskoj Hrvatskoj? Sjećate se onog „stiskanja remena“?

3. Chromat 3D printani grudnjak

3d-printed-bikini_1

I to se desilo, nakon 3D printanja svega živog, netko je 3D isprintao grudnjak. Od plastike. Očito pršti od udobnosti. Sigurno ga je osmislila žena.

4. LG Twin perilice

lg-twin-wash

Prvi primjer koji ste mogli pročitati u ovom postu bazirao se na spajanju dva različita proizvoda u jedan funkcionalan. I to je super. No desilo se i da je netko jednostavno spojio dva potpuno ista proizvoda u jedan i samo mu dao novo ime. Kao što smo u uvodu rekli – tehnološki napredak. LG Twin perilica je upravo to – perilica u kombinaciji s mrvicu manjom perilicom. Namijenjena onim ljudima koji baš imaju puno prljave robe, ali iz nekog razloga ne žele pored one koju imaju jednostavno kupiti još jednu. I ne, nema ugrađenu perilicu.

Komentari