Taksist turistima naplatio 3250 kuna za vožnju od Zadra do Splita!

26

Par iz Švedske dočekao je šok kada je stigao na Jadran. Naime, prijevoz iz zračne luke Zadar do Splita taksist im je naplatio čak 3250 kuna, prenosi Slobodna Dalmacija.

Žalosna je ova situacija i našim gostima ostavlja ružnu sliku o destinaciji. Čim su izišli iz aviona su ih realno oderali. Prvi kontakt s Hrvatskom im je bio taksist koji im je naplatio uslugu prijevoza 3250 kuna. Nije u redu naplatiti neku uslugu nerealno, samo zato što je riječ o turistima koji dolaze, primjerice iz Švedske, gdje je standard znatno bolji nego kod nas – izjavio je Milivoj Topić, predsjednik Ceha prijevoznika pri Obrtničkoj komori u Splitu.

Vozač je apsurdno veliku cijenu opravdao plaćanjem parkinga u zračnoj luci…

Sve ovo što nam se danas događa donijela je liberalizacija taksi-tržišta. Svaka kuća danas ima vozača taksija, a razlike su velike. Nije isto biti profesionalni vozač ili nakon redovitog posla sjesti u auto i obavljati usluge prijevoza kako bi zaradili malo više novca. Najveći problem je što nema kontrole i svatko namješta cijene kako njemu paše. Imamo najneurednije tržište u Europi – objasnio je Topić i nadodao kako kako cijena od 3250 kuna odgovara putovanju od Splita do Zagreba, a ne od Zadra do Splita.

U vrijeme kada su nam turisti postali rijetkost i kada se trebamo veseliti svakom gostu, pojedinci ih iskorištavaju koliko god mogu. Nakon brojnih prevara u mjenjačnicama u Istri kada su turisti za 100 eura dobili samo 620 kuna, sada i ovo. Ima li kraja gotovo doslovnog pljačkanja turista?

Komentari