Svjetski dan bez šminke: 5 načina kako izgledati lijepo, samopouzdano i prirodno

384
Svjetski dan bez šminke

Mnogima od nas nanošenje šminke je više od prikrivanja nesavršenosti. Zabavno je, eksperimentalno i predstavlja kreativno izražavanje naše osobnosti.

No iako volimo način na koji šminkanje poboljšava naš izgled, sve više poznatih osoba, uključujući Aliciu Keys, Lady Gagu i Chrissy Teigen, odlučuju se za prirodniji izgled sa što manje šminke.

Ako vam dolazak ljeta nije dovoljan izgovor da nanosite manje make-upa, onda će vas možda Svjetski “No Makeup Day”, koji se obilježava 26. travnja, potaknuti da vašoj koži podarite bar jedan dan bez šminke.

No izaći iz kuće, ili primjerice otići na posao nenašminkana, mnogim se ženama čini zastrašujuće, stoga donosimo neke korisne savjete kako bismo vam pomogli da se osjećate više sigurne u svojoj koži.

Svojoj koži podarite dobar piling

Piling je prvi korak prema oslobađanju prirodnog sjaja vaše kože, a u proljeće je ćišćenje lica još važnije nego tijekom ostatka godine. Tijekom hladnijih mjeseci, naša koža na sebe prima okolišne toksine, a na njezinoj se površini nakupljaju mrtve stanice, stoga je kožu potrebno dobro očistiti.

Upravo zbog toga uvođenjem nježnog pilinga u svoju rutinu pomažete koži otvoriti pore što je odličan prvi korak na putu do sjajne kože.

Hidratacija je presudna

U hladnijim zimskim mjesecima koža se suši, stoga je potrebno hidrirati je što više, no iako u proljeće postaje toplije, to ne znači da koži nije potrebna hidratacija. Dobra hidratantna krema za lice radi čuda.

Vašu kožu hidrirajte formulom koja najbolje odgovara vašoj vrsti kože, a uvijek se odlučite za onu kremu koja u sebi ima ugrađeni UV faktor, koji štiti vašu kožu od štetnih utjecaja sunčevih zraka.

Podarite svome licu masažu

Dobra masaža lica koži pomaže u stimuliranju protoka krvi, ostavljajući vašu koži svijetlom i sjajnom. Masažu započnite na čeljusti – prstima radite male krugove prema središtu lica, zatim isto natrag prema čeljusti i ponovite to četiri puta.

Za nešto malo više od toga možete uvesti valjak za masažu lica u svoju rutinu, što pomaže stimulirati limfnu drenažu i zateže kožu. Valjak za masažu držite u hladnjaku kako biste poboljšali njegove prednosti.

Oblikujte svoje obrve

Dobro oblikovane obrve uokviruju vaše lice i ističu njegove najizraženije osobine, ali ako ste ih, kao i mnoge od nas, previše čupali u prošlosti, njihov ponovni rast treba potaknuti. Za to na tržištu postoji serum koji im pomaže da brže rastu. Obnavljajući serum koristite jednom dnevno i trebali biste vidjeti promjene unutar nekoliko tjedana.

Ponekad možete malo i varati

Ako se ne osjećate sigurni u sebe bez imalo šminke, onda možete malo varati. Možete koristiti proizvode koji daju prirodni izgled i sjaj vašoj koži, kao što su razne podloge za lice ili BB kreme koje sadrže i njegujuća svojstva, uz to što prikrivaju sitne nedostatke. Važno je samo da sadrže hidratantna svojstva kako bi vaša koža istodobno bila nahranjena i izgledala zdravo.

Komentari