Upoznajte Teu i Kikija, prijatelje kakvi se danas rijetko viđaju.

Kristijan Trupković rođen je u Dugoj Resi i kao bebi od tri mjeseca, pri operaciji na kralježnici, povrijeđen mu je živac. Taj trenutak odredio je njegov životni put. Dijagnoza parapareza spastika.

Prateći emisije o kulinarstvu na televiziji, poželio je naučiti kuhati, pa tako doći do zaposlenja. No problem nije njegov invaliditet, već predrasude poslodovaca i okoline prema tom stanju. Kristijanova prijateljica Teu Golubić odlučila se boriti protiv takvih predrasuda, te na razne načine pokušava popraviti njegovu svakodnevicu i osigurati mu svjetliju budućnost.

Jedan od ključnih problema Kikiju pri pronalaženju posla je to što nema automobil, a javnim prijevozom teško može pokrivati smjene, pa je Tea odlučila pokrenuti humanitarnu akciju za kupnju vozila. Želi Kikiju kupiti automobil i treba ima oko 45.000 kuna za automobil s komandama prilagođenima osobi s invaliditetom. Kampanju je Tea pokrenula samo preko društvenih mreža i to videom o svojem prijatelju koji je sam snimila i montirala.

Ukoliko želite pomoći, u ovu humanitarnu akciju možete se uključiti uplatom na tekući račun otvoren posebno za ovu namjenu (omoguće su i uplate iz inozemstva). Podaci za uplatu su:

Banka: Zagrebačka banka d.d., Trg bana Josipa Jelačića 10, 10 000 Zagreb
IBAN: HR3123600003513312749
Primatelj: Tea Golubić (jer se uplate ne smiju izvršiti na račun korisnika akcije)
Poziv na broj: 3513312749
Model (ZABA): 00
Model (PBZ): 99
Svrha uplate: Humanitarna akcija
SWIFT/BIC: ZABAHR2X (identifikacijska šifra banke)