Sve što mame žele za Majčin dan je isključiti mozak

76
majčin dan

Majčin dan za mnoge znači pokušati odabrati savršen dar koji će mamu učiniti posebnom. Ali što je zapravo taj dar? Za mnoge dobronamjerne partnere odgovor na ovo pitanje čini se nedostižnim.

Međutim, prema riječima mame Madison Barbosa, sve mame zapravo žele samo jednu stvar. I to nije nešto što ćete pronaći u vodiču za darove.

U videu objavljenom na njezinom TikToku, Barbosa šaljivo pokazuje u kameru govoreći: “Majčin dan dolazi. Gledam te. Da, gledam te… što ćeš učiniti za nju? Reći ću ti što da radiš.” Prema Barbosi, mame ne traže odmor od obitelji.Ono što ona želi je dan u kojem može “isključiti svoj mozak”. Gdje ne mora imati psihički teret za jedan dan. Skinite mentalni teret na jedan dan.”

Kako ovo točno izgleda?

Barbosa daje upute: “Evo što ćeš učiniti. Ona će se probuditi. Nećete reći: ‘Što želiš raditi danas? Možemo učiniti sve što želiš’. Ne, ne, ne. Isplanirat ćeš nešto. Bilo da je to odlazak u zoološki vrt, park, šetnja, isplanirat ćeš nešto o čemu ona ne mora dvaput razmišljati. Ne postavljaj joj nikakva pitanja.”

A u slučaju bilo kakve zabune, pakiranje je definitivno dio ovog procesa planiranja. Uključujući torbu za pelene. “Kad ide spakirati torbu za pelene, ona se sprema, spakira torbu za pelene. I vidi da je već spakirana. Razumiješ li? Već je spakirana. Točno onako kako bi ona to učinila. Točno. Bolje, bolje spakiraj torbu za pelene večer prije. Probudiš se sat vremena prije nje i spakiraš torbu za pelene. Pobrini se da sva ta sranja budu unutra. Sve što trebaš učiniti je pustiti je da isključi svoj mozak”, rekla je. Na kraju, Barbosa kaže da osim veličanstvenog dana bez mozga, mame uživaju u fizičkim darovima poput cvijeća i promišljenih čestitki, suprotno onome što bi neki rekli. Samo provjerite je li poruka na karticama “promišljena”.

I, kako je istaknuo jedan pratitelj, pobrinite se da cvijeće bude aranžirano u vazi.  

Barbosin video, koji je brzo prikupio više od 115.000 pregleda, natjerao je mnoge mame da klimaju glavom u znak slaganja. “Samo želim pecivo s cimetom, a ne da mi se postavljaju pitanja”, rekla je jedna mama. Druga je dodala: “Šaljem ovo svom mužu ODMAH!!! Ovo je BAŠ ono što želim!” Ipak, nije bilo jednoglasnog slaganja oko dijela Barbosinih prijedloga o “biti s obitelji”.

“Govori za sebe”, napisala je jedna mama. Voljela bih provesti dan sama. To bi moglo imati veze s tim u kojem se poglavlju majčinstva nalazi svaka žena. Naime, mame mlađe djece su te koje obično žele provesti dan same, dok mame odrasle djece žude za vremenom zbližavanja. A mame tinejdžerice/tinejdžera samo žele da ih se cijeni. Iskreno, bez obzira u kojoj su fazi ove majke, je li išta od toga previše za tražiti? Mislimo da ne.

Izvor: Upworthy

Komentari