Svaka deseta osoba starija od 60 godina zainteresirana je za nove seksualne veze

31

Kako odrasli stare, mnogi se manje počinju brinuti o seksu u kasnijim godinama i zaziru od seksualnih susreta. Međutim, seks kod starijih od 60 godina povećava životni vijek, učvršćuje odnose, pa čak i poboljšava mentalno i fizičko zdravlje – pa zašto se to ne potiče?

OnBuy.com razgovarao je s 2.381 starijih od 60 godina kako bi razumjeli njihove seksualne susrete i navike kako stare, zalazeći duboko u seksualni život starijih odraslih osoba. OnBuy je otkrio da nevjerojatnih 3 od 5 (63%) priznaju da tjedno razmišljaju o seksu, međutim 48% nije imalo seksualnih aktivnosti u posljednjih godinu dana. Od onih koji svakodnevno razmišljaju o seksu (21%), 71% o tome razmišlja 1-2 puta dnevno, 19% o 3-5 puta, 8% o tome 5-10 puta, a 2% 10 ili više puta.

Zanimljivo je da je više od 1 od 10 (11%) zainteresiranih za ulazak u nove seksualne veze – možda Tinder za starije osobe vrijedi probati! Međutim, samo 6% je vidjelo porast svog spolnog nagona. Unatoč godinama, mnogi su i dalje željni stvaranja novih iskustava jer 1 od 5 (23%) želi isprobati nove stvari sa svojim trenutnim partnerom!

OnBuy.com želio je otkriti koji su fetiši i kinkovi stariji od 60-ih godina i otkrio je da 20% ispitanika ima posebne sklonosti u spavaćoj sobi (i u nekim slučajevima izvan nje). Od onih koji imaju preferencije, njihovi omiljeni fetiši i kinkovi su sljedeći:

Fetiši Postotak zainteresiranih
BDSM 63%
Dobna igra 60%
Grupni seks 58%
Dominantan i pokoran 56%
Igranje uloga 53%
Foot fetish 51%
Voajerizam 47%
Impact play 44%
Edge play 41%
Zlatni tuš 38%

OnBuy.com otkrio je da je BDSM najpopularniji fetiš među ljudima preko 60 godina. Ogromnih 63% zainteresirano je za sudjelovanje i saznavanje više o erotskoj praksi koja uključuje ropstvo, disciplinu, dominaciju, pokornost i sadomazohizam. Ovo može doći kao šok za neke!

Dobna igra je drugi najpoželjniji susret, s 3 od 5 željnih angažmana. Ovaj oblik igranja uloga omogućuje im da se ponašaju jedni prema drugima kao da su mlađi ili stariji i čini se izuzetno popularnim među ljudima starijima od 60 godina.

S 58% ispitanika koji su zainteresirani, grupni seks zauzima treće mjesto! To uključuje više od dva sudionika koji se okupljaju na skupovima, a uobičajeni su i među muškarcima i među ženama.
Četvrto i peto mjesto zauzimaju dominantno / pokorno (56%) i igranje scena / uloga (53%).

Počasno spominjanje odnosi se na zlatne tuševe, a 38% priznaje da ih zanima ovo seksualno ponašanje!

Metodologija:
OnBuy je anketirao 2.381 muškaraca i žena starijih od 60 godina 2020. godine.
Postavljena pitanja bila su sljedeća:
1. Jeste li imali bilo kakve seksualne aktivnosti u posljednjih godinu dana?
2. Ako da, jeste li imali seksualnih aktivnosti u posljednjih mjesec dana?
3. Razmišljate li o seksu na tjednoj bazi?
4. Razmišljate li svakodnevno o seksu?
5. Ako da, koliko puta dnevno razmišljate o seksu?
6. Je li vam se spolni nagon povećao s godinama?
7. Biste li rado započeli novu seksualnu vezu?
8. Želite li isprobati nove stvari sa svojim partnerom?
9. Imate li neke specifične kinkove / fetiše?
10. Ako da, molimo označite sve one koji vas zanimaju.

Komentari