Stvari koje nosimo svaki dan, a štete našem zdravlju

24
torba

Poznata izreka kaže: „Treba trpjeti za ljepotu.“ Ako promotrimo današnje trendove, možemo primijetiti da se izreka zbilja primjenjuje, no u većini slučajeva nesvjesno. Najpoznatiji primjer su visoke potpetice na ženskim cipelama, no postoje još neki odjevni predmeti koji su ušli u modu, a štete našem zdravlju.

Torba na jedno rame

Predmet koji je dio mode, a po štetnosti dolazi na mjesto neposredno iza cipela na potpeticu je torba koja se nosi na jednom ramenu. Takve su torbe uglavnom velike da budu dovoljan spremnik za sve potrebne stvari, no istodobno su štetne za kralježnicu. Ako se teška torba svaki dan nosi na jednom ramenu, može doći do iskrivljenja kralježnice, upale ili uklještenja mišića.

Grudnjaci s push-upom

Odlična vrsta grudnjaka za postići lijep izgled dekoltea, grudnjaci s push-up dodatkom sve su više popularni među ženama. Međutim, koliko su dobri za izgled, toliko su štetni za zdravlje. Nošenjem takvih grudnjaka zapravo se deformira izgled grudi i one postaju ovisne o vanjskoj potpori. Isto tako su štetni za krvne žile u području grudi jer se sprječava normalan protok krvi, a učestali zastoj može dovesti i do raka dojke.

Uske hlače

Kao i kod grudnjaka s push-up dodatkom uske hlače također onemogućavaju normalnu cirkulaciju krvi. Koža tako ne može disati pa se na nogama može pojaviti celulit i urasle dlačice te nateknuti vene. Ipak uske su hlače sve više u modi pa ih osim žena nosi i sve više muškaraca.

uske hlače muškarci

Pidžama

Na prvi pogled se čini kao besmislena tvrdnja da je pidžama loša za nošenje jer je baš suprotno od uskog, što se pokazalo kao loše za naše zdravlje. Međutim nedostatak pidžame javlja se iz drugog razloga. Pidžame su zbog svoje udobnosti i mekoće popularne za stalno nošenje kod kuće. No baš u takvim toplim pidžamama prilikom dugog nošenja stvaraju se bakterije, zbog kojih možemo osjetiti svrbež na preponama te zadobiti infekcije.

Komentari