Stručnjak za veze: “Moja žena i ja ovim jednostavnim pitanjem izbjegnemo većinu svađa”

102
svađa

Održavanje uspješne veze zahtijeva mnogo truda. Iako ne postoji tajna formula za to što vezu čini uspješnom, postoje neki isprobani i istiniti savjeti koji mogu pomoći.

Stručnjak za veze @Minful_Tom na TikToku, podijelio je svoju praktičnu mudrost za parove koji se nose s poteškoćama. “Prije nekoliko godina,” počeo je, “moja supruga i ja smo stekli naviku pitati jedno drugo ‘Želite li utjehu ili rješenja?’ kada se loše osjećamo. Ta jedna rečenica može nas spasiti od svađe 9/10 puta.”

Odgovarajući na komentar u kojem se od njega traži da elaborira dio “utjehe”, Tom je objasnio: “Utjeha bi mogla biti prisutnost svog partnera i empatično slušanje njegovih osjećaja/problema umjesto pronalaženja rješenja za njih.”

To je koristan trik. Ponekad je sve što želimo suosjećajno uho ili rame za plakanje — a svako strateško planiranje našeg partnera može postati iritantno. Drugi put želimo da nam netko pomogne pronaći izlaz iz problema. Razumijevanje onoga što osoba treba od nas u ovom trenutku znači da joj možemo pomoći da se osjeća bolje u vezi s tim kroz što prolazi.

Snimka na TikToku je prikupila više od milijun pregleda i tisuće komentara u kojima se izražava podrška i pohvala za mudre riječi. “Moj muž je trenutno pod stresom. Stvarno se osjećam kao da me ovaj video pronašao. Ovo ću ga pitati odmah” – napisala je jedna korisnica. “To! Borila sam se s komuniciranjem svoje potrebe za utjehom kada sam pod stresom. Moj partner obično nudi rješenja zato što želi pomoći. Ovo mi treba”, rekao je drugi.

Izvor: The Sun

L.B.

Komentari