Stota godišnjica dolaska na svijet najvjernijega japanskog psa

102
akita

Hachiko, odani pas pasmine Akita Inu koji je čekao gospodarov povratak na stanici Shibuya u Tokiju svaki dan, čak i godinama nakon njegove smrti, vratio se u svoj rodni grad 100 godina nakon svog rođenja. Hachiko je pripadao sveučilišnom profesoru Hidesaburu Ueni.

Ovaj put, međutim, on je digitalni. Hologramska verzija brončane statue psa postavljena je u Centru za posjetitelje pasa Akita kako bi se proslavila 100. godišnjica rođenja psa. “Sve više i više generacija ne zna o Hachikovoj priči, čak ni u prefekturi Akita, njegovom rodnom mjestu”, rekao je dužnosnik Odatea u prefekturi. “Želimo da ovom prilikom djeca uče o njemu.” GMO Digital Hachiko izložen je do kraja studenog.

Slika Hachika napravljena je po uzoru na brončanu statuu, kao i drugih Akita Inu pasa. Hologramska statua visoka je oko 170 centimetara, a posjetitelji mogu koristiti digitalnu ploču s desne strane holograma kako bi natjerali digitalnog očnjaka da im da šapu i legne. Također mogu odabrati pozadinu iz osam zemalja te odabrati kostim za holografskog psa i povesti ga u šetnju.

Hachiko je rođen u selu Niida (današnji Odate) i živio je u okrugu Shibuya do svoje smrti 1935. godine.

Komentari