Što vas motivira u životu i kako to spoznati?

38

Vjerojatno ste čuli za izreku da je shvaćanje samoga sebe ključno za sretan i uspješan život. Jedan od načina kako to spoznati jest pronaći ono nešto vas motivira u životu. Svi imamo motivaciju u životu, ali ponekad ju je teško razaznati koliko god mi to pokušavali.  Što je ono što nas pokreće i kako to prepoznati?

Jedan od glavnih obilježja kako prepoznati ono što vas motivira jest ako radite to besplatno. Iako znate da od toga nećete izvući nikakvu materijalnu korist to vas ne sprječava da to radite jer u tome pronalazite sreću i užitak. U tome pronalazite smisao.

Osim toga, kad nas nešto motivira često razmišljamo o tome, i to podosta. Kad to nešto ne radimo svejedno ne prestajemo razmišljati o tome. Kad malo bolje razmislimo, ponašamo se kao da smo zaljubljeni…

Također jedno od važnijih obilježja koja ukazuju na vašu motiviranost je činjenica da ne prestajete učiti o tome. Iz dana u dana udubite se u to i proširujete svoje znanje, malo po malo jer bez muke nema nauke.

Iako se ono nešto što nas motivira mijenja kroz vrijeme, periodično kao godišnja doba, bitno je da pronađemo našu motivaciju u životu i radimo na njoj. Cilj bez plana ostaje samo želja…

Komentari