Što taksisti misle o nama?

24

Taksista ima svakakvih i vjerojatno smo mnogo puta nakon vožnje komentirali njihovo ponašanje, način vožnje ili cijenu koju su nam naplatili za uslugu. Međutim, jeste li se ikada zapitali što su oni pomislili o nama? Ili vam se čini da ne misle ništa jer smo samo još jedna mušterija u nizu? Pokazalo se da im štošta prođe kroz glavu kad nas dostavljaju na odredište.

Devet taksista progovorilo je za Bussines Insider o svojim mislima o mušterijama. Jedan je taksist rekao da prema ponašanju odmah procijeni je li mušterija zainteresirana za razgovor ili nije. Prema otvorenosti osobe, priznali su taksisti, prilagođavaju sebe i upotrebljavaju svoje komunikacijske vještine.

Neki od vozača rekli su da prvo što primijete na ljudima je njihov miris. Kako osoba miriše određuje način na koji će se odvijati putovanje s njom. Drugi kažu da po mirisu mogu zaključiti kako je mušteriji prošao dan ili kakav će biti.

Neki taksisti to zaključuju po odjeći. Potvrdili su da prvo što primijete je to kako je osoba koju voze obučena. Prema vanjskom izgledu prosuđuju kako da se ponašaju prema klijentu. Složili su se da ne mogu ne primijetiti ako je osoba pila alkohol.

Uhodani taksisti stvore dojam o klijentu u prvih 5 sekundi od ulaska u vozilo. Na temelju izgleda i ponašanja već imaju stvorene tipove ljudi i time se vode u prilagodbi svojeg ponašanja. Na primjer, primijetili su da slabo odjevene osobe i one koje imaju loš stav obično nisu raspoložene za razgovor, a znaju biti i kritične prema taksistima. U takvim slučajevima taksisti znaju da će ta vožnja biti formalna i odustaju od bilo čega više.

Komentari