Što Riječani najviše vole naručiti od fine klope?

Nedavno istraživanje Pauze, poznatog brenda koji dostavlja hranu na vašu adresu, pojasnilo je što su Riječani najviše jeli i što su najčešće naručivali u veljači kada su osjetili da je došlo vrijeme da smire svoju glad, ispune trbuščić i počaste svoje nepce. Upravo tako, tim redom i sve odjednom, uključujući sva čula okusa, mirisa i pogleda.

225

Možda ste i pretpostavili, na prvom mjestu je njeno veličanstvo pizza, planetarno popularno jelo, poznato i omiljeno u cijelom svijetu.  U Rijeci je pizza, zbog naše povezanosti s talijanskom kulturom i omiljene nam talijanske kuhinje, gotovo domaće jelo.  Ako u ovom trenutku razmišljate kako bi dobro bilo počastiti se pizzom onda odaberite Do It ili Pampas, u oba slučaju očekuju vas odlične pizze čiji fini okusi nikoga ne ostavljaju ravnodušnim i garantiraju guštanje u svakom zalogaju.

Na drugom mjestu su, pretpostavljam da pogađate, burgeri. Fini, bogatog, slojevitog okusa  i praktični za klopu, jer ne traže neki poseban pribor za jelo. Od burgera prvo mjesto drže McDonald’s burgeri, koji još uvijek, točnije do 14.ožujka, imaju besplatnu dostavu. Mi vam toplo preporučujemo one iz Street Fooda, kao i one iz Kooglane Food & Bar.

Puno se naručuju i salate, koje su redom povrtne, svježe i hrskave, miješane i začinjene finim dressinzima, pa ako se odlučite na obročnu salatu naša topla preporuka je kavana Marijana, koja vam uz salate može dostaviti i pizze iz krušne peći, ali i brojna druga jela s njihovog menija.

Za slasne pašte, razna jela od tjestenine i kremozna rižota tu je Ristorante Spagho, ali i Peking, koji uz kinesku kuhinju, nudi i bogat izbor jela od tjestenine.

Odmah iza ljubitelja tjestenine dolaze ljubitelji roštilja. Iskreno i jedno i drugo jelo traži posebne uvjete pripreme, stoga, ako poželite dobre ćevape ili pljeskavicu, odaberite restoran Orijentovo Ognjišće.

Činjenica je da se riba, koja slovi za jedno od najzdravijih jela, ipak naručuje manje od mesa. Možda ste ljubitelj ribljih jela, a možda smo vas podsjetili da bi bilo dobro pojesti i nešto „riblje“. Fine ribice, riblji rižoti i jela od riba očekuju vas u Bistrou  Veseljak i Botelu Marina.

cheesecake

I za kraj – slatko. Deserte smo preskočili i ostavili ih za kraj, po principu „šećer na kraju“, ali moramo istaknuti da deserti zauzimaju visoko treće mjesto na listi vaših narudžbina Pauzi. Odmah iza pizza i burgera! Čini se da su Riječani veliki sladokusci pa često naručuju deserte, a tu svakako primat drži slastičarnica Cont, iako većina restorana koji dostavljaju hranu preko Pauze u svojoj ponudi ima i slasne deserte. Deserti su uvijek posebno privlačni. Sjetite se, koliko ste puta, nakon večere ili ručka u restoranu, kada bi konobar spomenuo deserte, u prvi tren iste odbili i rekli da ste siti, ali zamolili konobara neka ih ipak nabroji. I nakon toga naručili desert . Život nije uvijek sladak, pa ponekad treba uzeti Pauzu i dodatno ga zasladiti, zar ne?   

Komentari