Starbucks zatvara 8000 kafića – korporacija želi sačuvati svoj ugled zbog velikog incidenta

Zaposlenici Starbucksa pozvali su 911 nakon što je jedan od muškaraca, koji je čekao u redu za kupnju, zatražio korištenje wc-a

232

Lanac kafića bio je kritiziran u javnosti nakon što su prošli tjedan uhićena dvojca Afroamerikanaca u Starbucksu u Philadelphiji. Zaposlenici Starbucksa pozvali su 911 nakon što je jedan od muškaraca, koji je čekao u redu za kupnju, zatražio korištenje wc-a bez da je prije nešto i kupio. Događaj je snimila jedna klijentica, a snimka se tijekom vikenda proširila Twitterom te je popraćena velikim kritikama, ali i kreiranjem hashtaga #boycottstarbucks.

Ostali kupci zabilježili su uhićenje i prosvjedovali jer kako oni kažu, muškarci nisu učinili ništa loše. Stalni kupci su pak naglasili kako se inače nije po tom pitanju ništa poduzimalo i kako je problem nastao samo zbog njihove rasne pripadnosti.

Starbucks se ispričao zbog incidenta te su poručili kako će poduzeti sve neophodne mjere kako se više takav incident ne bi ponovio. Prvi korak k tomu je trening za “rasnu pristranost” koji je zakazan za 29. svibnja, za gotovo 175.000 zaposlenika u više od 8000 kafića, zbog čega će se oni privremeno zatvoriti, navodi se u utorak u priopćenju tvrtke. Cilj je razbijanje rasističkih predrasuda, sprječavanje diskriminacije te osiguranje da svi ljudi u Starbucksovim kafićima budu sigurni i dobrodošli, ističe kompanija.

Komentari