Sretan vam Svjetski dan sladoleda!

Ovaj se dan slavi svake treće nedjelje u srpnju

338

Ako ste ljubitelj sladoleda (a tko zapravo nije? ? ), ova će vas vijest zasigurno obradovati –  danas slavimo Svjetski dan sladoleda! Naime, ovaj se dan obilježava svake treće nedjelje u srpnju, a ako vam visoke temperature i božanstven okus nisu dovoljan argument da danas na dostojan način proslavite Svjetski dan sladoleda, ova tri razloga će vas zasigurno uvjeriti da je danas pravi dan za njegovu konzumaciju:

  1. Sladoled sadrži kalcij

Zbog jednog od njegovih glavnih sastojaka, mlijeka, sladoled će dobro poslužiti kao jedan od izvora ne samo kalcija, već i vitamina A i B.

  1. Sladoled se smatra manje kaloričnim desertom

Neke studije pokazale su kako kalcij uvjetno smanjuje kalorijsku vrijednost sladoleda koja inače iznosi između 125 i 300 kalorija na 100 grama. No, to ne znači da se uz sladoled mršavi, već samo da je “manji grijeh” u odnosu na druge deserte.

  1. Sladoled je dobar izvor vitamina i antioksidansa

Domaći, voćni sladoled od smrznutog ili svježeg voća može poslužiti kao izvor vitamina, a onaj od  čokolade, osigurati će dozu antioksidansa polifenola koji štiti srce i krvne žile, a ujedno i ojačava imunološki sustav.

U nastavku donosimo recept za baš takav, domaći, zdravi sladoled od sviježeg voća:

Sretan vam Svjetski dan sladoleda!

Komentari