„Solo Positivo“ u Opatiji

166

Solo Positivo

Danas je u hotelu Continental u Opatiji najavljen 6. Solo Positivo film festival, koji dolazi osvojiti Opatiju i Kvarner. Solo Positivo je posljednjih pet godina boravio u Starigradu Paklenica gdje se razvijao i rastao. Međutim, prema riječima direktora festivala, Admira Ćulumarevića, „dijete je odraslo“, a sukladno tome zahtijeva i nove kapacitete, čemu Opatija izvrsno odgovara.

Za one koji možda još uvijek ne znaju, Solo Positivo jest festival internacionalnog glazbenog dokumentarnog filma festival koji je do sada nizao same uspjehe i pohvale, kao i prikazivao izvrsne umjetničke filmske uratke. Ćulumarević je kazao kako je siguran da će ove godine 6. SPFF biti najbolji do sada, a čemu je dakako zaslužna i nova destinacije.

Rajna Miloš, ravnateljica Festivala Opatija o ovoj suradnji je kazala da je sasvim očekivana, budući da je Opatija već poznata kao Grad festivala. Ono što joj je do sada nedostajalo jest upravo crveni tepih koji će dobiti sa filmskim festivalom Solo Positivo.

Predstavljanju festivala nazočili su i gradonačelnik Grada Opatije Ivo Dujmić te župan PGŽ Zlatko Komadina. Ovo je naime festival koji ima veliku ulogu i važnost ne samo za Opatiju kao domaćina već i za čitavu regiju. Osim u Opatiji, festival će ugosti i Općina Omišalj, gdje će s održati posljednja pobjednička večer. Dvije lokacije učiniti će ovu manifestaciju još zanimljivijom i atraktivnijom.

Iako programski sadržaj festivala još uvijek nije kompletiran budući da su prijave za filmove i dalje otvorene, ipak nam je otkriven jedna ekskluzivna premijera. Naime, Solo Positivo film festival ugostiti će svjetsku premijeru filma „Manijak“ o nezaboravnoj legendi Dini Dvorniku. Film je još uvijek u toku snimanja, međutim do kolovoza kada se ovaj festival održava biti će zasigurno spreman da krene u osvajanje ne samo Opatije, Hrvatske i Europe već i čitavog svijeta.

Opatija je svakako idealna destinacija za ovakve događaje ne samo zbog svoje izvrsne lokacije, već i ponude za turiste koja je nadasve osebujna. Ovo ljeto biti će dodatno obogaćeno pozitivnim vibracijama „Solo Positivo“ film festivala.

Nadamo se da će se ova suradnja nastaviti i da će „dijete“ ovdje dočekati punoljetnost, kazao je Admir Ćulumarević, direktor SPFF.

Admir Ćulumarević

Mia Mohorić

Komentari