Šok na suđenju – David Copperfield morao otkriti svoj napoznatiji trik!

422

Era Davida Copperfielda devedesetih godina bilo je razdoblje kada je ovaj američki mađioničar uživao najveću svjetsku slavu. Svi smo bez daha gledali njegove trikove i uvijek se pitali kako mu to polazi za rukom i ima li tu uistinu prave magije.

No nakon što je nedavno jedan gledatelj imena Gavin Cox, podnio tužbu jer je kako kaže teško ozlijeđen za vrijeme njegova nastupa u Las Vegasu 2013. godine, David je morao odati svoju pomno čuvanu tajnu.

Naime, 58-godišnjak iz Kenta bio je na showu za svoj rođendan te je odabran da sudjeluje u iluziji pod nazivom #13″ trik – u kojoj je 13 članova publike trebalo nestati.

Prilikom nestajanja, Cox tvrdi da je zadobio trajno oštećenje mozga i ozljedu ramena nakon što je pao tijekom izvođenja trika.

Iako su se Copperfieldovi odvjetnici trudili da u javnost ne iziđu tajne mađioničarskog trika, no na sudu su ipak izgubili pa je Copperfieldov izvršni producent Chris Kenner morao otkriti porotnicima kako je izvedena iluzija.

Trik usojeva tako da iza tamnih zavjesa sudionici iluzije nestaju u tajnom prolazu koji vodi iza backstagea i tek bi se kasnije, u finalu trika, ponovno pojavili u publici.

Odvjetnik oštećenog Coxa tvrdi da je ta ruta nedovoljno osvijetljena i prepuna prepreka, zbog čega je Cox pao. A s ovim je nažalost pala i velika tajna iluzije poznatog trika.