Snima se film o Milanu Bandiću, za njegovu ulogu javilo se 70 kandidata

33

Redatelj dokumentarnih filmova o Ivici Todoriću “Gazda” i “Gazda početak” Dario Juričan baca se u novi pothvat. Ovaj je put u središtu filma zagrebački gradonačelnik. Film “Kumek” govori o Milanu Bandiću, za čiju je ulogu bila raspisana audicija.

“Gradonačelnik Bandić je u tri navrata odbio intervju pa je produkcija organizirala audiciju kako bi mu našla adekvatnu filmsku zamjenu. Na audiciji je bilo 70 kandidata iz cijele Hrvatske koji su morali pokazati vještine improvizacije, prepoznavanje glasa prijatelja Milana Bandića te osnove povijesti korupcije u Zagrebu. Produkcija je izuzetno zadovoljna pokazanim vještinama kandidata”, priopćeno je nakon audicije koja se održala u petak i subotu.

Kandidati su se natjecali za nagradu od 17 840,95 kuna što prema imovinskoj kartici predstavlja mjesečnu plaću gradonačelnika Bandića.

Pokrenuta je i crowdfunding kampanja, kojom se do 19. lipnja želi prikupiti 250 tisuća kuna za dovršetak filma i njegovo stavljanje u javno dostupnu domenu. Zasad je prikupljeno 50 tisuća kuna.

 

Izvršni producent dokumentarno-igranog filma “Kumek” je Tibor Keser, a novinar istraživač je Hrvoje Appelt. Premijera je najavljena za veljaču sljedeće godine.

Komentari