Sezona kestena traje – pripremite fini kolač!

12

Iskoristite sezonu kestena za pripremu slatkog deserta.

Krenimo od sastojaka koji će vam biti potrebni:

Punjenje od kestena:

  • 910 g kestena
  • 3 šalice vode
  • 50 g šećera
  • 2 žlice ekstrakta vanilije

Meringue:

  • 2 bjelanjka
  • 100 g šećera

Krema:

  • šlag po želji

Baza: 

  • pečena kora za pitu
  • šećer u prahu
  1. Zagrijte pećnicu na 230˚C.
  2. Nožem križno zarežite kestene.
  3. Pecite kestene trideset minuta.
  4. Još tople kestene brzo ogulite.
  5. Oguljene kestene stavite u tavu i dodajte vodu, šećer i ekstrakt vanilije.
  6. Na visokoj vatri kuhajte i miješajte kestene dok voda ne ispari, a oni omekšaju, otprilike 15 minuta.
  7. Izblendajte sastojke za punjenje u glatku smjesu.
  8. Ohlađenu smjesu stavite u vrećicu za ukrašavanje kolača.
  9. Ponovno zagrijte pećnicu, ovaj put na 90˚C.
  10. Mikserom od bjelanjaka napravite pjenu.
  11. U smjesu od bjelanjaka dodajte šećer i dobro promiješajte.
  12. Meringue-smjesu vrećicom za ukrašavanje kolača rasporedite po papiru ili posudi za pečenje.
  13. Pecite sat vremena.
  14. Ispecite koru za pitu.
  15. U skladu s videićem, položite meringue na koru za pitu, a okolo stavite šlag i kremu od kestenja.
  16. Pospite šećerom u prahu.
  17. Naravno – uživajte!

Komentari