Šest prijatelja u misiji da kroče na svaki hrvatski otok i otočić

22
Izvor: 1000+Islands Facebook

Poznato je da je Hrvatska država s više od tisuću otoka i otočića, a šest prijatelja s otoka Krka odlučilo je kročiti na svakog od njih. Lovro Badurina, Luka Olivari, Lora Vukas, Ingo Hartmann, Miro Volarić i Josip Špoljarević stoje iza projekta 1000+ Islands. Cilj projekta je posjetiti sve otoke i otočiće za 7 dana i ući u Guinnessove rekorde.

Prijatelji su se podijelili u dvije skupine i jedrilicom i gliserom već su posjetili 780 hrvatskih otoka i otočića. Jedini uvjet za posjet otoku, otočiću i kamenjaru bio je da mjesto nosi ime, a prema kartama Hrvatskog hidrografskog zavoda takvih je otoka, otočića i stijenskih formacija čak 938.

“Bilo je nekoliko zanimljivih iskrcaja, od pada u more jer su bili veliki valovi, do primjerice Štita koji ima jedan veliki vertikalni ulaz u more gdje smo se jedva iskrcali držeći se za ruke i noge i znak s imenom otok u našim zubima, ali sve je to obogatilo cijelo ovo iskustvo”, rekao je Olivari za HRT.

Ipak, vrijeme je pokvarilo planove, no tim ne namjerava odustati dok ne zakorači na sve hrvatske otoke i otočiće. Avanturu će nastaviti krajem mjeseca, kada će kročiti na najudaljenije otoke poput Jabuke, Visa, Palagruže!

Izvor: Croatia Week

Komentari