Serija “Seks i grad” dobiva nastavak, ali bez Samanthe Jones

14

Serija Seks i grad se vraća. Na Instagramu Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon i Kristin Davis najavile su novi nastavak serije. Uslijedila su izvješća da će projekt HBO Max, koji bi trebao započeti emitiranje ovog proljeća, prikazivati ograničenu serija od 10 epizoda pod nazivom And Just Like That i s originalnim prijateljima u njihovim 50-ima. Pa, glumit će svi osim Samanthe Jones, odnosno Kim Cattrall. Posljednjih godina serije, dok su se glasine kovitlale, Cattrall je rekla da je završila s franšizom. Na Twitteru je nakon najave Parker rekla obožavatelju da joj se ne sviđa bivša suglumica, ali “Samantha nije dio ove priče. Ipak, ona će uvijek biti dio nas. Bez obzira gdje smo i što radimo. “

Cattrallinin odlazak izazvao je čuđenje, a Carrie Bradshaw je rekla: “Nisam se mogla načuditi… Kako bi izgledao Seks i grad bez Samanthe? Uz neizbježne šale o umoru od TV oživljavanja i pustošnoj Seks i grad maniji koju su možda učinili ili ne na voljenom mu Manhattanu, ljudi su željeli znati što će biti sa Samanthom. Bi li je ubila? Sve to čini zabavne špekulacije. Ali vjerujte da sam mrtvo ozbiljna kad inzistiram na tome – nema klasične serije koja bi mogla uskrsnuti bez Samanthe.”

Seks i grad je premijerno prikazan 1998. godine s pitanjem koje sada zvuči neobično, ali u to je vrijeme bilo revolucionarno za TV: što ako bi žene imale spolne odnose poput muškaraca? Odnosno, rekreativno i sebično, bez potrebe za emocionalnom povezanošću, nula očekivanja od predanosti i malo uvažavanja osjećaja svog partnera. Većinu od šest sezona serije, Samantha je bila ta koja je održavala ovaj eksperiment na životu. Cattrallin lik bio je hedonist, koji je prije svega lovio zadovoljstvo i inovacije. Možda joj je najvrjedniji doprinos bio podsjetiti nas da je, kad je riječ o spojevima, svaka žena diskretna osoba s individualnim sklonostima.

Izvor: Time

Komentari