Seks s bivšim? Studije pokazuju kako vam ne može dodatno “slomiti srce”!

86

Vjerovali ili ne, seks s bivšim partnerom ne treba izbjegavati i neće vas omesti u tome da ga prebolite, potvrđuju to dvije studije objavljene u znanstvenom časopisu Archives of Sexual Behavior, pa čak i u slučajevima kada je prekid bio bolan,  piše časopis Maxim.

U prvoj studiji, provedenoj na tri prestižna sveučilišta, 113 parova još “svježa” od prekida odgovaralo je na pitanja o odnosu s bivšima, jesu li imali fizički kontakt, osjećaju li se privrženo te kakvi ih osjećaji preplavljuju na kraju dana.

Voditeljica istraživanja Stephanie Spielmann sa Sveučilišta Wayne State u Detroitu ističe kako bismo trebali kritički promišljati o motivaciji, o tome što se zapravo krije iza želje za seksom s bivšim. Napominje kako takve misli i želje ne treba osuđivati.

U drugom istraživanju 372 ljudi je upitano kako su se osjećali nakon seksa s bivšima, jesu li i dalje osjećali emocionalnu povezanost.

Oba su istraživanja pokazala kako seks s bivšim definitivno ne uzrokuje dodatno “slamanje srca”, čak i ako to ponovite više puta, kao što je većina uključenih u istraživanje učinila. Ispitanici su se, suprotno očekivanjima, osjećali pozitivnije.

Oni koji su najsnažnije osjećali emocionalnu povezanost s bivšima, najviše su tražili seks, vjerojatno u želji da popune bolnu emocionalnu prazninu izazvanu prekidom.

Komentari