Roditelji tuže sina jer još nisu dobili unuče, traže 650.000 dolara odštete

63
beba

Indijski par podnio je tužbu protiv svog sina jedinca i njegove supruge, tražeći da rode unuče u roku od godinu dana ili da plate odštetu od 50 milijuna rupija (što je ekvivalentno 650.000 dolara).

62-godišnji Sanjeev Prasad Sinha, umirovljenik i njegova supruga Sadhana Prasad Sinha kažu da su iscrpili svoju životnu ušteđevinu na svom sinu, plaćajući mu obrazovanje i tečaj za pilota vrijedan 65.000 dolara te njegovo vjenčanje prije šest godina u hotelu s pet zvjezdica, uz medeni mjesec na Tajlandu.

Par iz Haridwara u indijskoj državi Uttarakhand, rekao je da je sve što su tražili od svog 35-godišnjeg sina Sagara Sinhai njegove supruge 31-godišnje Shubhangi Sinhe bilo da im daju unuče, što nisu uspjeli učiniti.

“Ubili smo svoje snove kako bismo ga odgojili”, rekao je par. “Čak smo uzeli zajam od 2 milijuna rupija za njegovo obrazovanje. Ali usprkos svim našim naporima, moj sin i njegova supruga izazvali su nam psihičku torturu jer nam nisu dali unuče. Društvo nas također dovodi u pitanje, uzrokujući daljnju bol.”

Njihov odvjetnik Arvind Kumar Srivastava rekao je da su Sinhasi potrošili oko 25 milijuna rupija na svog sina od rođenja. Sada žele otplatu tog izdatka i dodatnih 25 milijuna rupija kao odštetu.

“Oni su tražili novac zbog psihičke okrutnosti”, rekao je Srivastava za The National. „San svakog roditelja je postati baka i djed. Godinama su čekali da postanu djed i baka. Pokušavali su uvjeriti sina i njegovu ženu, ali se nisu obazirali na njihove zahtjeve. Srce im je slomljeno što će umrijeti, a da ne vide svoje unuče.”

Gospodin Srivastava je rekao da se par izjasnio o krivnji prošle subote i da će slučaj biti pokrenut na sudu u gradu Dehradunu 15. svibnja.

Indija je uglavnom konzervativno društvo, a roditelji tradicionalno imaju glavnu riječ u bračnom i profesionalnom životu svoje djece. Odbijanje ispunjavanja očekivanja u vezi s brakom i profesijom smatra se nepoštivanjem roditelja.

Izvor: The National News

L.B.

Komentari