Riječki studenti svojim znanjem pomogli izbjeglicama u kampu Opatovac

U sklopu humanitarne akcije Sveučilišta u Rijeci troje studenata 'Medicine' i Fakulteta zdravstvenih studija svojim su znanjem pomagali izbjeglicama koje su privremeno smještene u kampu Opatovac.

107

Kako prenosi portal srednja.hr, Franjo Carović, Anja Ašenbrener i Deni Uršičić imali su priliku upoznati kako funkcioniraju medicinski timovi u kriznim situacijama i pomoći ljudima koji već danima putuju u bolji život.

Studenti Sveučilišta u Rijeci su pod vodstvom profesorice Vanje Vasiljev Marchesi organizirali humanitarnu akciju kojom su prikupili osnovne potrepštine za izbjeglice koje su preko Srbije stigle u Hrvatsku kako bi pronašle bolji život u zemljama Europske unije.

Osim što su dopremili prikupljene donacije, Franjo Carović s pete godine Medicinskog fakulteta te Anja Ašenbrener s druge i Deni Uršičić s treće godine Fakulteta Zdravstvenih studija ostali su tri dana u kampu Opatovac da bi kao interdisciplinarni medicinski tim pomogli ljudima koji već danima putuju u nadi za boljim životom.

Studenti na terenu pomagali liječnicima i izbjeglicama

Na terenu su aktivno sudjelovali u saniranju različitih ozljeda izbjeglica te su pomagali nadležnim liječnicima koji se već skoro mjesec dana brinu za pristigle imigrante.

– Mislim da to nije bilo iskustvo samo po pitanju struke već i životna škola jer sam na terenu vidio tešku ljudsku sudbinu i sama pomisao na koji način su morali napustiti domove i ostaviti sve za sobom dovoljna je da nas sve potakne na razmišljanje koliko je nama ipak dobro, prepričao  je Franjo kako je doživio neobično iskustvo koje će vjerojatno pamtiti cijeli život.

 

Komentari