Riječka gimnazija izabrana među prvih 150 e-škola

161

gimnazija-ri

Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet objavila je prvih 150 škola koje će se u sljedeće tri godine uključiti u pilot projekt “e-škole : Razvoj sustava digitalne zrelosti škola”. Prva riječka hrvatska gimnazija našla se na tom inovativnom popisu. Škola je to s dugačkom tradicijom koju su pohađali brojni poznati Riječani koji su odigrali važnu ulogu na hrvatskoj političkoj i umjetničkoj sceni,

Projekt podrazumijeva uvođenje digitalnih sadržaja u nastavi matematike, fizike, biologije i kemije. Projekt će donijeti školama novu opremu, širokopojasni pristup mreži, tablete, pametne ploče, sustav za upravljanje učionicom.

Novcem iz projekta također će biti pokrivena i edukacija nastavnika te ostalog osoblja u školi. Ovim projektom nastojat će se popularizirati prirodne znanosti i sadržaji u nastavi kemije, biologije, matematike i fizike. Isto tako ovaj projekt otvara velike mogućnosti učiteljima koji vizualizacijom u nastavi mogu kreativno predočiti gradivo i pobuditi interes za prirodne znanosti koje mogu biti zanimljive i koje će u budućnosti pružati nekim novim generacijama široke mogućnosti zaposlenja.

Info: Prva Riječka Hrvatska gimnazija

Komentari