Riječanka pokrenula prvu u Hrvatskoj stranicu za gay turiste

75

Dok je turistička sezona u punom jeku, pokazalo se da gay turisti imaju preokupacije kamo otići, a da budu poželjni. Zato je Riječanka Iva Piglić Lazić pokrenula stranicu namijenjenu gay turistima koji traže destinaciju za putovanje.

Iva otkriva da se u gay turizmu vrti oko 150 milijardi dolara godišnje. U Hrvatsku tijekom sezone dolazi preko 300 tisuća gay turista. Većina njih nema djecu, stoga im ljetovanje ne uvjetuju školske obaveze. Nemaju ni velike financijske prepreke pa su takvi gosti poželjni u turizmu, prenosi Riječanin.

Jedina je prepreka bila njihova seksualna orijentacija koja nije kod svih dobrodošla. Zato je stranica namijenjena kako stranim tako i domaćim turistima koji se žele osjećati prihvaćeno.

Na stranici se nalazi popis gay friendly smještaja, klubova, plaža, estetskih salona, restorana, dentalnih klinika i slično. Tu su i događaji koji bi mogli zanimati gay turiste kao što je Gay pride, a za svaki grad nalazi se popis znamenitosti i popularnih lokacija. Preko stranice ljudi se mogu prijaviti i za lokalne vodiče gay turistima.

Stranica je namijenjena prvenstveno muškarcima jer je istraživanje pokazalo da se muškarci preferiraju izdvojiti u svoj prostor kao na primjer kod gledanja utakmica. Tako i gay muškarci vole imati svoj prostor.

Takav potez jedne Riječanke još jednom pokazuje da je Rijeka luka različitosti te će s tim motom opravdano nositi titulu prijestolnice kulture.

 

 

Komentari