Riječani jedva dočekali 23. izdanje humanitarnog kalendara Riječki dečki

41

U adventskoj kućici postavljenoj na Korzu ispred zgrade Radio Rijeke danas, 7. prosinca, krenula je prodaja 23. izdanja tradicionalnog humanitarnog kalendara Riječki dečki.

Početku prodaje prisustvovali su zamjenici gradonačelnika Rijeke Marko Filipović i Nikola Ivaniš te predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke Andrej Poropat, a pridružili su im brojni Riječani. Već prvoga dana prodaje tražio se kalendar više. Prikupljena sredstava od prodaje kalendara namijenjena su Odjelu za hematologiju i onkologiju Dječje bolnice na Kantridi.

Tema ovogodišnjeg humanitarnog kalendara Riječki dečki je tattoo priča, dečki koji su svoja tijela ukrasili tetovažama. Neke je na tetoviranje motivirala ljubav, neke putovanje, fascinacija dalekim zemljama i kulturama.

Spremnost da stanu pred objektiv fotoaparata i sudjeluju u ovoj divnoj humanitarnoj priči pokazali su ovogodišnji tattoo riječki dečki Marko Kovačić, Feriz Aliu, Dan Kulišić, Antonio Dukić, Dino Sušanj, Nikola Kaić, Roni Brmalj, Domagoj Dinter, Strahimir Lalić, Juraj Krušlin Kruška, Matko Karninčić, Massimiliano Paladin Massi. Fotografije potpisuju Filip Gržinčić, Dalibor Bijelić, Hrvoje Skočić, Kristijan Radeka i Vladimir Mudrovčić, a nastale su na poznatim lokacijama Rijeke i okolice, na Delti, Molo Longu, u kavani Grad, u Atletskoj dvorani na Kantridi, u Harteri, u prostoru XXL fitnessa, ispred Kazališta, na Preluku, Žurkovu…

Najnovije izdanje humanitarnog kalendara Riječki dečki, iza čije ukupne produkcije i prodaje od samog početka stoji agencija Libra, tiskano je u limitiranom izdanju od 500 primjeraka, a cijena je standardnih 45 kuna.

Komentari