Znamo da nije baš ljeto, ali zaželili smo se cheesecake-a! Evo recept za jedan brzi, bez pečenja!

26

Cheesecake, ili torta od sira, popularni je desert koji se priprema u cijelom svijetu u dvije osnovne varijante  pečeni i onaj bez pečenja. Bez obzira koji volite ovaj desert može biti vrlo atraktivan uz relativno malo truda.

Pečeni cheesecake je nešto kompliciraniji za prirpemu samo zbog činjenice da morate pogoditi vrijeme pečenja, da ne bude presuh i da ne popuca na površini.

Nama je nekako draži onaj bez pečenja pa ćemo se za vikend osladiti upravo s tom verzijom.

Sastojci

Podloga

250 g mljevenog petit keksa
250 g maslaca
3 žlice mlijeka

Krema

500 g svježeg krem sira
500 ml slatkog vrhnja
10 žlica šećera
vanilin šećer
želatina u vrećici

Priprema

Mljevene kekse, omekšali maslac i mlijeko povežite u masu i utisnite u kalup za tortu. Svježi krem sir, šećer i vanilin šećer izradite mikserom. Slatko vrhnje izradite i umiješajte u sir. Želatinu otopite u deset žlica vode, ostavite da odstoji i kada se natopi, zagrijte ju da postane prozirna i izlijte u nadjev od sira. Dobro izmiješajte i izlijte u kalup.
Prije posluživanja, dobro ohladite, najmanje 2 sata. Možete ukrasiti voćem ili preljevom po želji.

Komentari