SASTOJCI
Za umak od kikiriki maslaca:
1 šalica punomasnog slatkog vrhnja
1 šalica glatkog maslaca od kikirikija
1/3 šalice šećera
2 žlice kukuruznog sirupa
Za lava kolač:
230 g tamne čokolade, sjeckane
8 žlica neslanog maslaca
2 jaja
2 žumanjka
2/3 šalice šećera
1/4 šalice brašna, prosijanog
1 žlica tamnog kakao praha, prosijano
8 žlica glatkog maslaca od kikirikija
Za umak od kikiriki maslaca:
U malj posudi, kombinirajte sve sastojke i kuhajte preko srednje topline dok se šećer ne otopi. Pustite da se ohladi.
Za lava kolač:
Zagrijte pećnicu na 200°C stupnjeva. S jednom žlicom maslaca, dobro zamastite kalup.
U srednjoj toplotnoj zdjelici, otopite čokoladu i preostali maslac povremeno miješajući.
U velikoj zdjeli, umiješajte zajedno jaja, žumanjke i šećer, a zatim dodajte brašno i prah kakao. Dodajte čokoladnu smjesu i pomiješajte dok se dobro ne sjedini,
Dodajte malo čokolade u svaki kalup, a zatim stavite u tijesto 2 žlice umaka od kikiriki maslaca u središte svakog od njih. Pokrijte s preostalom mješavinom čokolade, i stavite na čvrstu ploču za pečenje. Pecite oko 13 minuta.
Navalite na kolače što je brže moguće, vrh polijte s umakom od kikiriki maslaca, prahom od kakaa i odmah poslužite. Važno je poslužiti lava kolač prije nego što se ohladi, tako da centar ostane tekuć.