Sastojci:
250 g brašna
250g mascarpone sira
170 g šećera
4 jaja
Cimet
3 zlatne jabuka
16 g kvasca za kolače (1 paket)

Priprema:
1. U zdjelu sastaviti jaja sa šećerom i miješati oko 5 minuta, dok ne dobijemo kremastu smjesu.
2. U drugoj zdjeli pripremamo mascarpone uz pomoć špatule u koju dodamo dvije-tri žlice kreme od jaja i šećera. Promiješati.
3. U ovom trenutku dodati sve omekšanu mascarpone kremu i uz pomoć lopatice, u potpunosti spojiti smjesu. Dodati prosijanog brašna i pomiješati.
4. Dodajte cimet i kvasac. Miješajte nekoliko minuta, kako bi se uklonile grudice.
5. Sada se posvetite jabukama. Treba ih izrezati u male komadiće koje će se pomiješati u smjesu tijesta, ali i male kriške koje se režu za ukrašavanje torte.
6. Nakon što ste umiješali jabuke, ulijte smjesu u pleh prethodno namašćeno i obložen papirom za pečenje te ukrasite površinu u radijalnom uzorku s prethodno narezanim kriškama. Pecite kolač u pećnici na 180 stupnjeva oko 40-45 minuta. Napraviti test čačkalicom u različitim dijelovima torte da provjerite je li gotova.
7. Pospipajte kolač šećernom glazurom i uživajte.