Varivo od graška i crvene leće

1337

Malo je bilo previše recepata s mesom zadnjih mjesec dana, a ipak je početak ljeta, juhuhuhu! Vrijeme je definitivno za povrće!

Na malo maslinovog ulja sam dinstala mladi luk, sad je jeftiniji, ubacila sam grašak, i narezanu papriku. Polila vodom, začinila korijanderom, curryjem, garam masalom, čilijem, lovorom, češnjakom i malo posolila. Ostavila da se krčka 20 min. Nakon toga sam ubacila crvenu leću, jedan vrganj (ak nemate nama veze), obareni paradajz. Tako se kuhalo još 10 min i za kraj sam još dodala svoju najdražu tjesteninu, nešto nalik fužima, ali se zovu smotuljci, vi koristite tjesteninu koju imate kući ili bulgur. Te kada je tjestenina skoro pa gotova dodajte kokosovo mlijeko, ako ne želite da je masno (ni malo) možete i to izostavit. Mislim da ne bi bilo loše ako ne želite jest tjesteninu, kada na početku ubacite grašak da s njim dodate krumpir.

Sastojci:

30 dag graška
jedna paprika
vezica mladog luka
šalica crvene leće
30 dag paradajza
20 dag tjestenine
vrganj
3 režnja češnjaka
korijander (sušeni)
curry
čili
Garam Masala
lovor
sol
kokosovo mlijeko (nisam iskoristila cijelu malu limenku)

Tekst i fotografije: Dorotea Orlović

Komentari