Uz aplikaciju “Gušti od ribi!” naučite kako napraviti riblja jela po receptu chefa Skoke

389
gušti od ribi

“Gušti od ribi!” naziv je projekta financiranog sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo putem Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu za razdoblje 2014. – 2020. LAGUR/FLAG-a Vela Vrata.

Projekt je to Grada Opatije u partnerskoj suradnji s Udrugom Ikarski barkajoli. Ukupan iznos vrijednosti projekta je 43.780,00 EUR.

“Gušti od ribi” su danas na ribarnici opatijske tržnice predstavili zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić i suradnik na projektu, poznati hrvatski chef David Skoko.

Cilj je projekta podizanja svjesnosti o važnosti konzumacije ribe, njenim nutritivnim svojstvima i utjecaju na zdravlje. Prvenstveno je usmjeren na mlađu populaciju, na nove generacije konzumenata bogatstva koje pruža naše more, a istovremeno i na nove generacije kupaca koji će pomoći održivosti sektora ribarstva u Hrvatskoj.

U okviru projekta organiziran je i istoimeni Gastro show, održan u Iki početkom kolovoza na kojem su sudjelovali poznati chefovi Stevo Karapandža i Luka Goleš. Posjetitelji su kroz prigodnu degustaciju educirani o načinima pripreme ribe te nutritivnim važnostima takve prehrane.

David Skoko će sudjelovati u javnoj kampanji o važnosti konzumacije ribe putem radijskih emisija i kroz radionice s opatijskim osnovnoškolcima i srednjoškolci u tri srednje škole.

Izrađena je i mobilna aplikacija koja na zanimljiv, suvremen i zabavan način predstavlja tradicionalna jela naših nona te tradicionalna riblja jela pripremljena na suvremeni način po receptu chefa Skoke. Aplikacija nudi zabavu i učenje za cijelu obitelj kroz kvizove i edukativne igre. Aplikaciju “Gušti od ribi!” možete preuzeti na Google playu ili App Storeu.

– Osim kuhanja, važne teme za mene su i očuvanje mora, održivost ribarstva te zdrava prehrana i konzumacija ribe, posebno kod djece i mladih. Ova aplikacija je naš način da te važne teme podijelimo s vama. Želim vam da uz “Gušti od ribi!” bolje upoznate različite vrste našeg predivnog Jadrana te pronađete inspiraciju za pripremu ukusnih obroka kod kuće. Neka svako jelo bude prilika za istraživanje i učenje, poručio je Skoko.

Komentari