Uspješna promocija hrvatskih vina u Parizu

29

U okviru prvog Međunarodnog salona vina u Parizu “Wine Paris 2019”, veleposlanik Hrvatske Filip Vučak, Daniela Mihalić Đurica, direktorica Hrvatske nacionalne turističke agencije i Barbara Bačić odgovorna “Les Robes de l’Est”, galskog distributera vina, organizirali su, nedavno, u prelijepom zdanju veleposlanstva smještenom u raskošnom 16 okrugu Grada svjetlosti, svečanu degustaciju hrvatskih vina i delikatesa.

Predstavljeno je vino iz Umaga, Coronica, kutjevačko vino Krauthaker, vino Zlatana Plenkovića s Hvara, bračko Stina vino, vino Krajančić s Korčule, pelješka Skaramuca i Feravino -Feričanci.

Peti kanal galske TV, poznati Arté koji Francuzi dijele sa Nijemcima, snimio je polusatnu reportažu o umijeću hrvatskih vinara koju su prisutni  pretpremijerno vidjeli! Uzvanike je razgalio i zabavio kvartet “Klapa”, koji je izazvao oduševljenje prisutnih.

Degustacija hr vina u Parizu

Brojni galski enolozi, somelieri, uvoznici, restorateri, novinari te specijalisti gastronomskog turizma, prisustvovali su događaju što ukazuje na porast zanimanja i potražnje vina iz Hrvatske, pa lokalnih specijaliteta visokog kvaliteta.

Veleposlanik Vučak posjetio je “Wine Paris” i susreo se sa predstavnicima hrvatske trgovine i prodaje. Pariška vinska manifestacija okupila je 2000 sudionika, proizvođača i vinskih trgovaca, koji su se uspješno predstavili pred 25 000 posjetitelja.

Džana Mujadžić

Komentari