Ukusni vege sendvič od krumpira i blitve

19

Sastojci

  •  350g Svježe Blitve
  •  Luk Srednje Veličine
  •  Češanj Češnjaka
  •  400g Oguljenog Krumpira
  •  10g Soli
  •  Papar
  •  Malo Rendanog Sira (Opcija Po Želji)
  •  Malo Ulja
  •  Tijesto:
  •  370g Glatkog Brašna
  •  3g Soli
  •  3g Suhog Kvasca

PRIPREMA

Blitvi odvojiti listove od stabljike prema prikazu u video receptu. Točne količine su napisane, osim u videu i gore u popisu sastojaka (piše: otvori za listu sastojaka)

Stabljike skupiti i sitno nasjeckati a listove odvojeno narezati na komade srednje veličine, kao recimo za salatu u posebnu posudu

U vruću tavu dodati ulje pa luk i pirjati oko 4-5 minuta.

Sada preko luka dodati prethodno sitno sjeckane stabljike blitve i sjeckani češnjak, pa nastaviti pirjati / dinstati još 5 minuta

Nakon proteka vremena dodati krumpire narezane na što manje kockice. Posoliti i popapriti te promiješati

Uliti 3,5 dl vode i poklopljeno kuhati oko 10-15 minuta sve dok se tekućina ne reducira u potpunosti

Maknuti sa vatre i ostaviti da se hladi bez poklopca do upotrebe

Dok se nadjev hladi, pripremite brzo tijesto za ovaj vege topli sendvic. U brašno dodati sol i suhi kvasac pa dobro promiješati

Polovicu brašna sada istresite u drugu posudu pa dodati mlaku vodu, ulje i miješati minutu kako bi se svi sastojci sjedinili

Dodati preostalu polovicu brašna pa umijesiti tijesto

Poklopiti i ostaviti u mlakoj pećnici svega 15 minuta

Nakon proteka vremena, tijesto promijesiti i podijeliti na dva jednaka dijela

Svaku jufkicu tijesta razvaljati na pobrašnjenoj podlozi tanko u krug kao recimo za pizzu, svega 3 milimetra debljine. Navući preko papira za pečenje

Preko jednog tijesta rasporediti nadjev a preko nadjeva blitvu i po želji odozgora možete dodati malo rendanog sira

Poklopiti sa drugim dijelom tijesta pa krajeve preklopiti i na taj način zatvoriti taj veliki sendvic. Možete i sa vilicom pritiskati rubove kako bi se bolje zatvorilo

Ne treba lim, navući preko rešetke iz pećnice i staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na maksimum

Šeširko vegetarijanski sendvič sa blitvom i krumpirom se peče prvo samo 4-5 minuta. Ispikati sa ražnjićem i pritisnuti malo odozgora pa nastaviti još par minuta

I vege sendvič od blitve i krumpira je gotov, izvaditi ga van i još vrućeg premazati sa malo ulja i poslužit

Komentari