SASTOJCI

1 žlica maslinovog ulja

1 ½ šalice  butternut bundeve narezane na kockice

1 ½ šalice nasjeckanih zelenih mahuna

2 ½ žličice soli (podijeljene na ½ žličice i 2 žličice)

½ čajna žlica papra (podijeljena u ¼ žličice)

½ čajna žličica češnjaka u prahu

1 žličica mljevenog bilja (kadulja, ružmarina i timijana)

450 g puretine

1 žličica Worcestershire umaka

1 žličica ketchupa

900 g mješovitog i slatkog krumpira i yukon zlatnog krumpira, narezanog na kockice

3 žlice maslaca

3/4 šalice mlijeka

PRIPREMA
1. Zagrijte pećnicu na 190 ° C.

2. Zagrijte maslinovo ulje u srednjoj tavi. Dodajte kockice butternut, ½ žličice soli, ¼ žličice paprike i češnjaka u prahu i miješajte 4 minute. Dodajte zelene mahune i pržite 5 minuta.

3. Dodajte 1 čajnu žličicu mljevenog bilja (kadulja, ružmarina i timijana), i pržite jednu minutu. Dodajte 450 g puretine, 1 žličica Worcestershire umaka i 1 žličica ketchupa, i kuhajte dok se ne skuha, oko 5-7 minuta.

4. Dodajte krumpir u posudu hladne vode. Kuhajte dok krumpir ne skuhate. Približno 15 minuta. Ocijedite krumpire.

5. Dodaj maslac, 2 žličice soli, ¼ žličica papra i mlijeko. Zdrobite dok smjesa ne bude glatka, pomiješati s miješalicom na ruke, ako je potrebno.

6. Posložite sloj smjese mesa i povrća u male zdjelice (ramekins).

7. Pecite 20 minuta na 190 ° C.

9. Začinite s dodatnim mljevenim biljem i uživajte.