SASTOJCI
1 žlica maslinovog ulja
1 ½ šalice butternut bundeve narezane na kockice
1 ½ šalice nasjeckanih zelenih mahuna
2 ½ žličice soli (podijeljene na ½ žličice i 2 žličice)
½ čajna žlica papra (podijeljena u ¼ žličice)
½ čajna žličica češnjaka u prahu
1 žličica mljevenog bilja (kadulja, ružmarina i timijana)
450 g puretine
1 žličica Worcestershire umaka
1 žličica ketchupa
900 g mješovitog i slatkog krumpira i yukon zlatnog krumpira, narezanog na kockice
3 žlice maslaca
3/4 šalice mlijeka
PRIPREMA
1. Zagrijte pećnicu na 190 ° C.
2. Zagrijte maslinovo ulje u srednjoj tavi. Dodajte kockice butternut, ½ žličice soli, ¼ žličice paprike i češnjaka u prahu i miješajte 4 minute. Dodajte zelene mahune i pržite 5 minuta.
3. Dodajte 1 čajnu žličicu mljevenog bilja (kadulja, ružmarina i timijana), i pržite jednu minutu. Dodajte 450 g puretine, 1 žličica Worcestershire umaka i 1 žličica ketchupa, i kuhajte dok se ne skuha, oko 5-7 minuta.
4. Dodajte krumpir u posudu hladne vode. Kuhajte dok krumpir ne skuhate. Približno 15 minuta. Ocijedite krumpire.
5. Dodaj maslac, 2 žličice soli, ¼ žličica papra i mlijeko. Zdrobite dok smjesa ne bude glatka, pomiješati s miješalicom na ruke, ako je potrebno.
6. Posložite sloj smjese mesa i povrća u male zdjelice (ramekins).
7. Pecite 20 minuta na 190 ° C.
9. Začinite s dodatnim mljevenim biljem i uživajte.