Tuna s tjesteninom

992

Rajna je stigla iz Vinkovaca, Pipi stalno svraća, dečki zovu da bi došli na tekmu, puna kuća ljudi stalno. Kad ima gostiju, onda se i jede najbolje. Tako da smo ovaj tjedan svašta kuhali, buncek za dobrodošlicu Rajni, tortilje s povrćem i dimljenom vratinom, čak smo i škampe spremali. Toliko sam se izguštala da se nisam sjetila sa bi ih mogla pofotkat, tako da će danas biti neki drugi morski recepti.

Tuna s tjesteninom

Što napraviti kad imate jedan odrezak tune, a ne jedete samo vi!? Fino ga narežete na manje komade, ne premale i malo ga na maslinovom ispečete s cherry rajčicama, češnjakom i peršinom, nekih 15 min. U to dodate tjesteninu, malo još prelijete maslinovim uljem i sokom od limuna.

Sastojci:

10 dag tune
20 dag rajčica
3 režnja češnjaka
šaka peršina
pola kg tjestenine
sol,maslinovo ulje
pola limuna

Proso s lignjama

Lignje izrezane na kolutiće sam stavila peći u električni pekač (odlična stvar), možete to i u tavi radit. U to sam ubacila tikvice izrezane na veće kolutove, peršin i češnjak (opet) i proso. Pazite dosta tom prosu treba da se skuha, tako da ga brzo stavite, to uz polijevanje vode kuhajte kojih 25 min. Nakon toga sam naribala puno sira po svemu, i fino to bude na kraju kompaktno, kao kolačići. Samo mislim da ću sljedeći puta zamijeniti proso purom, nije me baš oduševio.

Sastojci:

pola kg liganja
10 dag tikvica
pola kg prosa
5 režnjeva
vezica peršina
10 dag Gaude
10 dag Edamera
sol, papar, maslinovo ulje

Tekst&foto: Dorotea Orlović

Komentari