Sastojci za Dutch Baby:
2 velika jaja
1/4 žličice vanilije
1/4 žličice košer soli ili 1/8 žličice fine soli
1/4 šalice višenamjenskog brašna
1/3 šalice zobenog mlijeka
– Stavite u hladnu pećnicu i zagrijte na 250 C. i timer na 25 minuta. Počnite provjeravati nakon 20 minuta, ali ostavite da se peče dok ne porumeni prije nego što izvadite. Poslužite odmah.
Za preljev od jagoda i rabarbare:
1 1/2 šalice jagoda narezanih na četvrtine, ispranih i ocijeđenih
3 žlice šećera, podijeljeno
1/2 žličice limunove korice
1 žlica svježe iscijeđenog soka od limuna
1/2 šalice narezane rabarbare
1/4 šalice vode
– Zašećerite jagode 1 žlicom šećera, plus limunovom koricom i sokom.
– Skuhajte rabarbaru s vodom i preostale 2 žlice šećera dok ne omekša i postane sirup. Pustite da se ohladi prije dodavanja bobičastom voću.
L.B.
Komentari