Tradicionalna predbožićna Gastrofešta u središtu Rijeke

23

Na Badnjak, u ponedjeljak, 24. prosinca 2018. godine, na Trgu Republike Hrvatske i na Korzu, održat će se tradicionalna Gastrofešta, u organizaciji Grada Rijeke i Turističke zajednice grada Rijeke, a u suradnji sa Studentskim centrom Sveučilišta u Rijeci i sponzorima.

Na Trgu Republike Hrvatske u 9 sati započet će podjela frigane ribe, dok će u 10.30 sati na Korzu započeti podjela bakalara na gulaš.

Građanima će se u 10,30 sati na Gastrofešti pridružiti gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, njegovi zamjenici Marko Filipović i Nikola Ivaniš, predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke Andrej Poropat, rektorica Sveučilišta prof.dr.sc. Snježana Prijić Samaržija, direktor Studentskog centra Dinko Jurjević i direktor TZ grada Rijeke Petar Škarpa.

Bakalar na gulaš pripremat će Studentski centar Rijeka.

Na Gastrofešti će biti podijeljeno oko 4000 porcija friganih ribica, 3000 porcija bakalara na gulaš i 3000 čaša crnoga vina.

Sponzori ovogodišnje manifestacije su Plodine d.d., Brodokomerc Nova d.o.o., PIK Rijeka d.d., i Agrolaguna d.d.
Sponzori su za pripremu bakalara donirali 250 kg bakalara, 150 l maslinovog ulja, 400 kg krumpira, 40 kg kapule, 10 kg češnjaka i 250 l crnog vina.

Na Korzu, ispred Gradske čitaonice, u 11 sati, započet će i podjela 3000 kanape sendviča od bakalara na bijelo, 3000 čaša žlahtine Gospoja Toljanić, a ovu donaciju i pripremu su omogućili Vinotel Gospoja iz Vrbnika, Poljoprivredna zadruga GOSPOJA, Radio Korzo, Agencija za marketing VJ Primorski, te Općina Čavle.

Komentari