Teletina punjena pršutom i šampinjonima

2644

Našla sam recept za Osječki odrezak i onda mi je palo napamet zašto ne bi iskombinirala Osječki i Biokovski. Osječki se puni svinjetina (ruža), ali nisam ja baš od pohane svinjetine, makar je čisto meso, tako sam ju zamijenila teletinom, napokon, teletina. Onda sam šunku zamijenila pršutom, u stilu biokovskog odreska, dodala u punjenje šampinjone i jaja.
Ovo je recept za osječki odrezak, biokovskog nema na internetu (pohana teletina punjena pršutom).

Priprema:

U mesnici vam odmah izrežu odreske, fino ih istucite, malo prerežite nožem preko žila da vam se ne skupe tijekom pohanja. Na tavi prepržite luk, pa šampinjone izrezane na listiće, te nakon 8 min, kad se malo šampinjoni skupe (poklopite ih, da ostanu sočni, pa otklopite da voda ispari) dodajte pršut izrezan na trake. Pustite ga da se malo skupi i u to dodajte jaja, dobro promiješajte. Sve treba ostat mekano, sve će se stvrdnut tijekom pohanja. Napunite odreske smjesom i pričvrstite ih čačkalicama i prvo ih upacajte u smjesu jaja, parmezana, brašna i malo timijana, pa sve uvaljajte u mrvice. Pecite na umjerenoj vatri sa svake strane po desetak minute. Pazite sa soljenjem, jer pršut je već dosta slan, ja sam solila teletinu i jaja.

Sastojci:

30 dag teletine
5 dag pršuta
5 dag šampinjona
jaje
luk

Za pohanje:


jaje
2 žlice parmezana
žlica brašna
malo soli
malo timijana
mrvice

Tekst&foto: Dorotea Orlović

Komentari