Teleći šnicli s pršutom i kaduljom i čokoladne kokice

1278

Stigla pošiljka teletine! Već dugo želim isprobat ovaj Barbierijev recept, tako jednostavan i ne umaljam cijelu kuhinju s jajima i brašnom. Neću više spohat ništa (moš mislit!)!

Šnicle kao i za spohat (znači, očišćene, istučene i zarezane) uvaljat u brašno, staviti red pršuta i list kadulje, sve učvrstiti čačkalicom. Na maslinovom ulju prvo peći sa strane gdje je pričvršćena kadulja i pršut, samo par min i kad okrenete meso dodajte vina,posolite, popaprite, ostavite da se još krčka 5 min i gotovo. Jedite dok je toplo!

Za prilog: pire krumpir, riža, ja sam spremala cus cus ili samo salata i malo kruha.

Sastojci:

1/2 kg telećeg buta
15 dag pršuta
šaka kadulje
dec, 2 vina
maslinovo ulje (malo pustite zglob)
sol, papar
malo brašna

Jeste vi jeli Podravkine čokoladne kokice?? Tko je pri zdravoj pameti maknuo to iz trgovina! Točno se sjećam gdje su stajale na polici u Pikovom dućanu (to se isto zatvorilo, kakva su to danas vremena!)! Za čokoladne kokice i ono pucketavo iz male plave vrećice (znate ono!) sam živjela dok sam bila mala i ništa se više ne može kupiti.

Ispecite kokice, prvo. Rastopite čokoladu na pari i dodajte joj maslac u komadićima. Kokice umočite u čokoladu i stavite na papir za pečenje da se ohlade.

Sastojci:

vrećica kokica
200 g čokolade
80 g maslaca

Tekst i fotografije: Dorotea Orlović

Komentari