Tart od šparoga – ma za prste polizat!

48
Tart od šparoga stol i tanjur
Photo by: https://tenina.com/recipes/cheesy-asparagus-tart

Vrijeme divljih  šparoga je tu! Osim što nas tjeraju da se za njihovo branje i malo rekreiramo u prirodi, uključivanje šparoga u naša jela može se vrlo pozitivno odraziti na zdravlje našeg organizma. Za vas smo pripremili odličan recept za tart od šparoga, koji ćete sigurno spremiti u svoje kulinarske zbirke.

Sastojci:
300g glatkog brašna
150g maslaca
3 žumanjka i jedan bjelanjak
2 žlice milerama
prstohvat soli

5 jaja
180ml mlijeka
200g cheddar sira
300g šparoga
100g topljivog dimljenog sira
200g špeka ili šunke


Postupak:

Umijesite tijesto od navedenih sastojaka. U duboku posudu pomiješajte brašno i omekšali maslac u komadićima. Promiješajte rukama kako bi se sastojci ujedinili i nastale mrvice. Dodajte jaja(3 žumanjka + jedan bjelanjak), mileram i sol. Nastavite mijesiti i na samom kraju oblikujte u kuglicu. Kuglicu stavite u prozirnu foliju te ju ostavite u hladnjaku najmanje sat vremena.
Tijesto zatim razvaljajte na veličinu kalupa za pečenje. Stavite u posudu i preko njega postavite papir za pečenje kako se tijesto ne bi diglo. Bez nadjeva pecite oko 15 minuta na 180 stupnjeva, a za to vrijeme možete pripremiti nadjev miješajući sve navedene sastojke. Preko tijesta prelijte nadjev i pecite još 25 minuta dok tijesto ne poprimi lijepu rumenu boju.

Kada zamiriše ovaj tart od šparoga, teško ćete mu odoljeti.
Dobar tek želi vam teklic.hr svaki dan

Komentari